Constantin Schumacher: Din nou acasa

După ce a jucat la Rapid, Universitatea Craiova, în China şi în Ucraina, Constantin Schumacher s-a întors la echipa la care s-a consacrat. Mijlocaşul în vîrstă de 31 de ani speră în continuare să se salveze cu FC Argeş de la retrogradare, chiar dacă şansele piteştenilor sînt din ce în ce mai mici

Reporter: Schumi, te-ai întors la FC Argeş într-o perioadă foarte grea a formaţiei piteştene. De ce?
Constantin Schumacher: Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă, iar FC argeş este echipa la care m-am consacrat. pentru mine nu a contat locul din clasament. Eu am venit aici să ajut această formaţie să rămînă în prima ligă.

Reporter: totuşi, rezultatele nu vă dau speranţe prea multe. Ce şanse crezi că aveţi să rămîneţi în primul eşalon?
Schumacher: Au fost cîteva meciuri nereuşite, dar mă refer strict la rezultate. Jocul echipei a fost bun, mult peste cel din prima parte a campionatului. La piteşti am găsit un grup foarte unit, sînt mulţi jucători valoroşi şi cred că nu merităm să retrogradăm. Matematic sînt şanse, dar trebuie să obţinem şase victori pentru a scăpa.

Reporter: Ce vei face tu în cazul în care nu vă salvaţi?
Schumacher: Momentan, eu sper să ne salvăm, şi iau în calcul doar această variantă. Dacă munca şi evoluţiile mele vor fi apreciate, mi-ar plăcea să continui la FC argeş. Mai mult decît atît, sînt convins că peste un an ne putem bate pentru cupele europene, dacă ne mai întărim în vară cu cîţiva jucători. Important este să rămînem în prima ligă, restul vom vedea după aceea.

Reporter: Cornel Penescu a investit foarte mult în acest club în ultimul an, de ce nu sînt şi rezultate?
Schumacher: Într-adevăr, domnul Penescu a băgat o grămadă de bani şi este de apreciat pentru acest lucru. De asemenea, este foarte corect. toate plăţile sînt la zi, contractele, primele. a nu, acestea din urmă nu sînt pentru că noi nu prea am bătut pe nimeni. În plus, FC Argeş este o echipă cu nume şi cred că prin venirea sa la echipă i-a crescut şi popularitatea.

Reporter: Ce părere ai despre actualul lot?
Schumacher: Sîntem cîţiva jucători cu experienţă, mai sînt şi tineri de perspectivă, precum prepeliţă sau tănasă. nu trebuie să-l uităm pe Dorinel Munteanu, care a avut rezultate bune la CFR Cluj, deşi este la începutul carierei sale de antrenor. Sper ca împreună să reuşim să ne îndeplinim obiectivul.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...