“Commerzbank-Arena”, un stadion de 5 stele

0
173

Daca parasesti centrul orasului Frankfurt si te indrepti spre aeroport, iti sare imediat in ochi un stadion. Este “Commerzbank-Arena”, “casa” celor de la Eintracht, una dintre cele mai frumoase arene din Germania. Construita in 1925 s-a numit initial “Waldstadion” si are o istorie aparte. Daca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost folosita pentru evenimente politice, arena din Frankfurt a gazduit ulterior meciurile echipei de fotbal Eintracht, dar si cele de fotbal american, extrem de popular in regiune.
“Eu am jucat cind am fost prima data la aceasta echipa pe vechea arena. Era o atmosfera deosebita, dar, din fericire, aceasta nu s-a schimbat. Un oras precum Frankfurtul avea insa nevoie de un stadion ultramodern. A contat si faptul ca Germania a organizat Campionatul Mondial din 2006, cind s-a luat hotarirea modernizarii”, spune mijlocasul lui Eintracht Frankfurt, Albert Streit.
Din iulie 2005 s-a transformat in “Commerzbank-Arena”, dupa ce banca comerciala a contribuit decisiv la suma de 125 de milioane de euro, necesara pentru reconstructia si modernizarea sa. “E incredibil ce au reusit sa faca din vechiul “Waldstadion”. Nu credeam ca este posibil sa modernizeze un stadion si sa arate asa. De obicei, se alege varianta construirii unei arene noi, dar cei de aici au avut alta idee si le-a iesit foarte bine. Pentru locuitorii orasului este importanta traditia. Ei apreciaza mult ca s-a tinut cont si de parerea lor”, explica Albert Streit. Cu o capacitate de 52.000 locuri, stadionul din Frankfurt a gazduit vara trecuta mai multe partide de la Campionatul Mondial.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 62 (din 30 aprilie)