Cod vestimentar schimbat la Wimbledon pentru sportivele aflate la menstruaţie

Wimbledon va renunţa la codul vestimentar strict pentru a veni în întâmpinarea situațiilor neplăcute ale sportivelor aflate la menstruaţie.

Astfel, va permite jucătoarelor să poarte lenjerie intimă închisă la culoare. La Wimbledon, toţi sportivii trebuiau să fie îmbrăcaţi complet în alb.

Decizia vine după protestele de la turneul de anul acesta din partea campaniei Address The Dress Code. Care a încercat să evidenţieze anxietatea pe care o pot întâmpina femeile atunci când concurează în alb. Și în urma criticilor venite din partea lui Judy Murray şi Billie Jean King.

“Ne angajăm să sprijinim jucătorii şi să ascultăm feedback-ul lor cu privire la modul în care pot performa cel mai bine”.

“Sunt încântată să confirm că, în urma consultării cu jucătorii şi reprezentanţii mai multor grupuri de părţi interesate, comitetul de conducere a luat decizia de a actualiza regula vestimentaţiei albe la Wimbledon.

Aceasta înseamnă că de anul viitor, femeile şi fetele care concurează la Wimbledon vor avea opţiunea de a purta lenjerie intimă colorată, dacă vor.

Sperăm că această ajustare a regulilor le va ajuta pe jucătoare să se concentreze exclusiv asupra performanţei lor, ameliorând o potenţială sursă de anxietate”. A spus Sally Bolton, directorul executiv al All England Club.

Însă, regulile pentru alte articole de îmbrăcăminte, accesorii şi echipamente rămân neschimbate”.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...