Clubul Rapid acuza ‘rasismul josnic’ al suporterilor dinamovisti

Oficialii echipei Rapid acuza comportamentul suporterilor dinamovisti la meciul de duminica seara, cerand pedepsirea exemplara a clubului din Stefan cel Mare.

Redem comunicatul publicat pe site-ul oficial al echipei Rapid:

Indulgenta cu care galeria dinamovista a fost tratata pina acum a dus la evenimentele grave de la jocul de aseara, cistigat senioral de elevii lui Mircea Rednic. Iertati, aproape incredibil, dupa scandalul de la Buzau, din prima etapa, facuti scapati apoi de “mutenia” suspecta a citorva observatori federali, fanii dinamovisti au atins apogeul destrabalarii la meciul cu Rapid, care a si fost oprit la un moment dat, de catre arbitru, din cauza zecilor de torte aruncate in incinta terenului de suporterii echipei gazda.

“Ca sa-mi si merit cu prisosinta injuraturile grobiene care mi-au fost adresate in momentul trecerii printre suporterii dinamovisti de la tribuna 0, ma vad nevoit sa fac citeva precizari asupra modului in care se trateaza problema suporterilor. La sedinta tehnica dinaintea jocului, galeriei rapidiste i s-a refuzat intrarea cu un banner al carui mesaj a fost considerat interpretabil, desi nu avea nimic necivilizat in continut. In schimb, gramada de torte introduse de galeria dinamovista nu putea fi introdusa in incinta stadionului fara complicitatea cuiva! De aici a pornit toata nebunia, iar incercarile jalnice de a scuza aceste manifestari prin prisma faptului ca, vezi Doamne!, s-ar fi scandat trivialitati la adresa regretatului Catalin Hildan nu pot sta o secunda in picioare. Speram ca de aceasta data sa nu mai fie ignorate scandarile rasiste groaznice, care nu se aud pentru prima data in Stefan cel Mare, completate si de bannere la fel de sugestive, cu trimitere la Antonescu, tigani si altele asemanatoare”, a declarat secretarul general al FC Rapid, Cristian Costache.

“Culmea ridicolului, am observat ca si conducerea dinamovista se bilbiie acum, justificind desfasurarea de forte a fanilor proprii prin faptul ca acestia din urma, cica, s-ar fi pregatit pentru un derby. Si asta dupa ce, toata saptamina trecuta, domnii Borcea, Turcu si ceilalti se credeau ironici, afirmind ca Dinamo-Rapid nu e un derby, ci un meci oarecare!? Asa e, n-a fost derby, Rapid a cistigat un meci oarecare, dar a facut-o clar, si nu cu ajutorul arbitrului, alta scuza jenanta de ultima ora. Ii uram succes lui Dinamo in apropiatul etern derby al perioadei 1948-1989, nu al fotbalului rominesc”, a completat oficialul rapidist.

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, aduce aminte de faptul ca “Steaua a fost suspendata in cupele europene pentru o vina mult mai mica decit a dinamovistilor, care sunt re-re-re-recidivisti! O sa contactam toate forurile competente si speram sa se aplice, odata s-odata, legile si regulamentele din tara asta! Chiar miine, vom inainta un memoriu catre Liga Profesionista pe aceasta tema, cu probele aferente, si nu ne vom opri aici! Protectia oferita acestor asa-zisi suporteri trebuie sa dispara”.

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...