Cine sunt românii care fac legea în fotbalul belgian

În paralel cu prezenţa în tribune, la partidele din prima ligă belgiană, în care joacă tricolorii Stanciu, Chipciu (ambii Anderlecht), Dorin Rotariu (FC Bruges) sau Răzvan Marin (Standard), românii stabiliţi în Bruxelles şi-au mai găsit un hobby de weekend.

Ei merg să urmărească formaţia FC Amicii, care activează în Liga Provincială a Belgiei, având şi un „satelit” care joacă în Liga de amatori. De altfel, conaționalii noștri au cucerit campionatul și Cupa în ediția 2015/2016, iar în sezonul trecut au luat din nou Cupa și au ocupat locul doi în campionatul amatorilor.

În plus, în Liga Provincială au început deja seria victoriilor, în acest sezon, care tocmai a debutat!

La FC Amicii sunt legitimați nu mai puțin de 41 de jucători români, un albanez și un turc, președintele Doru Costea fiind atât președinte, cât și antrenor. El este ajutat de secretarul Paul Iftincăi, iar echipa este sponosorizată de societatea de construcții „Doru Bucovina” și depozitul de materiale de construcții „Big Max”.

La partide vin sute de spectatori români, iar cel mai cunoscut fotbalist care a evoluat pentru FC Amicii a fost Gnandt, ex-jucător al unor echipe de Liga I, ca Astra, FC Brașov sau FC Vaslui.

Cu mare parte dintre acești români va juca și selecționata jurnaliștilor români, care va participa în perioada 8-11 septembrie, la Jocurile Mondiale ale Francofoniei, de la Bruxelles.

În acest turneu, alături de jurnaliștii tricolori, care sunt sponsorizați de Alexandrion Grup, Aqua Carpatica și Stanleybet, va mai juca, printre altele, echipa Lumii, formația Parlamentului și a românilor stabiliți în Belgia.