Cine este principalul favorit in Raliul Harghitei, care incepe maine la Odorheiul Secuiesc

Dublul campion național absolut de raliuri Bogdan Marișca este principalul favorit pentru a câștiga a 29-a ediție a Raliului Harghitei, care va debuta mâine la Odorheiu Secuiesc. Clujeanul îi poate depăși în topul all time pe legendarii Titi Aur și Ludovic Balint dacă se va impune în runda care programează 12 probe speciale.

În ultimii patru ani, veteranul Campionatului Național de Raliuri Betano a urcat de fiecare dată pe podium, iar în 2017 chiar s-a impus, fiind singurul care a întrerupt hegemonia lui Simone Tempestini, colegul său de la Napoca Rally Academy.

De altfel, pentru acest weekend, Marișca a făcut o mișcare strategică interesantă, urmând să îl aibă copilot pe Sergiu Itu, care în mod normal stă în dreapta lui Tempestini atât la etapele interne, cât și în cele internaționale.

„Simone nu va fi prezent, așa că am ales această variantă, Sergiu în locul tatălui său Sebastian, care va fi acum alături de tânărul Victor Supuran. Mergem ca întotdeauna să obținem cât mai multe puncte pentru echipă. Sunt convins că Bogdan și Sergiu vor face o echipă foarte bună”, a spus Marco Tempestini, managerul NRA despre alegerea făcută de Marișca.

„Merg să aduc cât mai multe puncte pentru echipă. Este unul dintre raliurile mele favorite, dar totodată și unul dintre cele mai dificile din campionat, așa că orice e posibil. Îmi doresc ca împreună cu Sergiu să obținem o clasare cât mai bună”, a spus Marișca. Acesta va pilota noul Ford Fiesta Rally2, cu care a obținut poziția secundă runda trecută la Brașov.

În total, 84 de echipaje s-au înscris la a patra rundă din acest sezon. Marișca este de altfel și recordmenul de podiumuri la Raliul Harghitei, cu 13 obținute de-a lungul carierei. Duelul său pentru prima poziție din acest an este unul consacrat, contra unui alt nume mare, Dan Gîrtofan, care are la rândul său 12  clasări în Top 3 în Harghita. Un alt pretendent la prima poziție va fi ungurul David Botka, fost campion ERC2 și câștigător al rundei din Odorheiu Secuiesc în 2014.

Stiri recente

Răzvan Lucescu a câștigat cu PAOK Salonic campionatul în Grecia. Ce a spus antrenorul român

PAOK Salonic, echipa unde antrenează Răzvan Lucescu, e campioana Greciei. Trupa românului a câștigat cu 2-1 partida cu Aris. PAOK...