Cinci luni pentru un stadion

Cea mai mare arena a tarii, stadionul ” 23 August”, a fost construita in doar cinci luni din munca „voluntara”. Recordul de asistenta a fost stabilit la meciul Dinamo – Real Madrid, cind in tribune au fost prezenti 100.000 de spectatori.

Stadionul „23 august” a fost realizat in anul 1953, cu ocazia organizarii in Romania a Festivalului mondial al tineretului si studentilor, pe locul in care se aflau mai multe gradini de zarzavat, obor de vite si un bilci. Arena a fost realizata intr-un timp record, aproximativ cinci luni! Rapiditatea lucrarii s-a datorat in primul rind participarii unui numar extraordinar de mare de muncitori „voluntari”, dar si a folosirii masive a elementelor din beton armat prefabricat. Stadionul are si acum forma initiala, ovala cu doua curburi, a fost prevazut cu tribune pentru 80.000 de spectatori, spatii anexe pentru sportivi, ofi ciali si public, precum si o loja acoperita. terenul de sport era alcatuit dintr-un dreptunghi gazonat si o pista pentru atletism.

Record cu Real Madrid

In 1963 a fost stabilit recordul de asistenta, 100.000 de spectatori fiind prezenti la intilnirea dintre Dinamo si Real Madrid. Ulterior, acest record avea sa fie din nou atins cu prilejul celebrelor cuplaje interbucurestene. Bancile din lemn montate in 1953 au fost schimbate in 1981, cind a fost turnata si pista de zgura, modernizarile de atunci ridicindu-se la fabuloasa suma de33 de milioane de lei. in 1976 a fost realizata si instalatia de nocturna de catre fi rma „siemens” si montarea tabelei de marcaj. in 1998 au fost puse scaune in locul bancilor capacitatea scazind la 53.000 de locuri.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 62 (din 30 aprilie)