Celtic si Rangers ar putea juca in campionatul englez

0
97

Tot mai mulţi conducători de club din Premier League lansează, în ultima vreme, ideea că cele mai puternice echipe din Scoţia, Celtic şi Glagow rangers, ar trebui să fie acceptate în Premier League

Preşedintele lui Bolton, Phil Gartside, a propus chiar un proiect revoluţionar, în care eşalonul de elită să crească de la 20 de echipe în prezent la 36 de formaţii, care să fie împărţite în două grupe valorice. Această găselniţă ar salva de la faliment cluburile mici care sunt afectate de criza fi nanciară deoarece drepturile de televizare ar fi redistribuite către toate cluburile participante în noul format. În prezent, Premier League încasează anual 600 milioane de lire sterline din cedarea drepturilor TV, de şapte ori mai mult decât celălalte ligi engleze.

Gartside îşi mai doreşte ca superputerile Rangers şi Celtic să se alăture proiectului său. Preşedintele lui Crystal Palace, Simon Jordan, a venit însă cu o completare. “Dacă ne plătesc o sută de milioane de lire sterline, ar fi în benefi ciul tuturor să joace în Anglia. Premier League şi-ar mări bugetul, iar Celtic şi Rangers ar reuşi să îşi amorseze repede această investiţie prin capitalul enorm de imagine pe care l-ar dobândi pe plan mondial”, a spus boss-ul lui Crystal Palace.

Pentru ca proiectul lui Gartside să devină realitate este nevoie însă ca cel puţin 14 cluburi din Premier League să voteze în favoarea sa, lucru nu tocmai uşor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here