Cele mai frecvente greșeli în alegerea cămășii bărbătești

Alegerea cămășii potrivite se numără printre cele mai frecvente provocări în materie de creare a ținutelor. Există mulți factori care influențează decizia finală: croiala, materialul, dar și ocazia în care vei purta piesa. Personalitatea, dar și trăsăturile fizice își spun cuvântul atunci când trebuie să încadrezi cămașa într-o apariție. Tocmai de aceea, apar numeroase greșeli, care nu fac decât să sublinieze imperfecțiunile imaginii de ansamblu.

Portrait of handsome confident stylish hipster lambersexual model.Modern man dressed in white shirt. Fashion thoughtful male posing on the street background. Outdoors at sunset in sunglasses

Ești curios să afli care sunt cele mai frecvente erori care apar atunci când alegi o cămașă pentru bărbați? Descoperă tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos!

Top greșeli de evitat atunci când alegi o camasa barbati

Dacă nu ești la curent cu noile tendințe, dar totuși vrei să arăți bine mereu, iată de ce ar trebui să te ferești când alegi cămașa:

  • Gulerul nepotrivit – Gulerul este o parte importantă a cămășii și trebuie să se potrivească bine cu forma feței, dar și cu accesoriile pe care le integrezi.
  • Croiala necorespunzătoare – Cămașa ar trebui să se muleze perfect pe trăsăturile tale și să-ți scoată în evidență talia. Chiar și în cazul unei ii barbati, care prezintă un croi mai lejer, trebuie să ai în vedere un asemenea aspect.
  • Alegerea greșită a materialelor – În funcție de ocazie și sezon, alege materiale potrivite. De exemplu, o cămașă de bumbac poate fi mai potrivită pentru zilele calde. În schimb, o cămașă stil ie barbateasca din țesătură artizanală, cu mâneci lungi, poate fi mai potrivită pentru sezonul toamnă-iarnă.
  • Ignorarea lungimii mânecilor – Mânecile cămășii ar trebui să ajungă la încheietura mâinii și să permită mișcarea liberă a brațelor. În cazul în care alegi opțiuni prea scurte sau prea lungi pot impacta estetica generală.

Tipuri de cămăși bărbați

Există o varietate de tipuri de cămăși pentru bărbați – fiecare potrivită pentru anumite ocazii sau stiluri. Iată câteva dintre cele mai comune variante:

  • Cămașă cu mâneci lungi – Ideale pentru sezoanele mai reci sau pentru ocazii mai formale. Oferă un aspect sofisticat și poate fi purtată cu sau fără cravată.
  • Cămașă cu mâneci scurte – Pentru zilele mai călduroase sau pentru evenimentele mai casual, cămășile cu mâneci scurte reprezintă opțiuni confortabile.
  • Camasa traditionala barbati – Modelele de ii barbati impresionează prin unicitatea detaliilor pe care le integrează. Așadar, le poți aborda dacă vrei să atragi toate privirile și să creezi un look personalizat.
  • Cămașă din denim – O alegere fresh, care poate fi integrată în aparițiile streetstyle. O poți asorta cu ușurință, cu sneakerși, ochelari de soare și o pereche de pantaloni în același ton.
  • Cămașă cu imprimeuri – Cămășile cu modele pot include dungi, carouri, sau alte imprimeuri deosebite. Rezultatul final va adăuga o notă de originalitate ținutei abordate.

Se poartă cămașa scoasă din pantaloni?

Poate cea mai frecventă întrebare în rândul bărbaților care poartă cămașă este felul în care trebuie să o îmbrace.

Conform tendințelor fashion, cămașa nu se poartă niciodată scoasă din pantaloni în cazul unui eveniment formal sau care se desfășoară seara. În caz contrar, vei da senzația unui aspect neîngrijit și nepotrivit contextului în care te afli.

În schimb, în situații mai casual sau în timpul liber, poți purta cămașa scoasă din pantaloni. O ie barbateasca, de exemplu, poate fi purtată cu pantaloni din denim pentru a crea un look mai relaxat.

Nu găsești cămașa ideală, care să vină în completarea stilului personal? Evită greșelile de mai sus și bucură-te de o ținută armonioasă!

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...