Cei mai buni sportivi din istoria Germaniei: Steffi Graf, Franz Beckenbauer si Michael Schumacher

0
172

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Germaniei, Michael Ballack, a fost desemnat cel mai cunoscut sportiv german aflat în activitate, iar fosta jucătoare de tenis Steffi Graf a fost desemnată cea mai bună sportivă germană din istorie, pentru această ţară.

În cadrul unui sondaj publicat, joi, 20,9 la sută din cei interogaţi l-au desemnat pe Ballack cel mai cunoscut sportiv german, pe locurile următoare fiind portarul Oliver Kahn, cel care s-a retras după 14 ani, cu 6,8 la sută, gimnastul Fabian Hambuchen 5,5 la sută şi jucătorul de baschet Dirk Nowitzki cu 4,2 la sută.

Pe primul loc, la categoria cel mai bun sportiv german s-a situat Steffi Graf, câştigătoare a 22 de turnee de Mare Şlem, şi care a pus capăt carierei de jucătoare de tenis în 1999. Pe locul doi, cu 12,2 procente mai puţin, se află legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer 6,9 la sută, fostul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, 6,3 procente, fostul boxer Max Schmeling 5,7 procente, şi fostul jucător de tenis Boris Becker 5,3 la sută.

După interogarea a 1.137 persoane, cel mai bun fotbalist german din istorie a fost desemnat Beckenbauer (36 la sută), înaintea lui Uwe Seeler (11,3), Gerd Muller (6,6), Kahn (4,8), în timp ce Ballack se plasează doar pe poziţia a 7-a cu 2,7 la sută din sufragii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here