Ceahlaul, oficial in Liga I

0
117

Presedintele Comisiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marti, ca formatia Ceahlaul Piatra Neamt va evolua in continuare in Liga I, desi a ocupat un loc retrogradabil la finalul sezonului trecut, in locul gruparii Delta Tulcea, care promovase din Seria I a Ligii a II-a.

“Exista doua termene pentru depunerea dosarului de licentiere, primul pana pe 31 martie pentru cele 18 echipe din Liga I si pentru primele 5 clasate din cele doua serii ale Ligii a II-a. Celelalte echipe din liga secunda, care nu s-au aflat in primele cinci la momentul respectiv si nu li s-a solicitat sa depuna dosarul, cum este cazul Gloriei Buzau, isi mai pot depunde dosarele pana cu patru saptamani inainte de startul noului sezon. Nu este insa si cazul Deltei Tulcea, care atunci a considerat ca nu are sanse si nu si-a depus documentatia. Conform regulamentului, prima echipa de sub linie, din Liga I, in speta Ceahlaul Piatra Neamt, va lua locul Deltei Tulcea”, a spus Duru.

Petrolul Ploiesti, grupare care a terminat pe locul trei in Seria I, castigata de Delta Tulcea, a depus un memoriu prin care a solicitat sa preia locul dobrogenilor in Liga I.
Presedintele FRF, Mircea Sandu, considera ca din punct de vedere moral, nici Ceahlaul, nici Petrolul, nu ar fi meritat sa evolueze in primul esalon: “Moral ar fi fost ca Delta Tulcea sa evolueze in Liga I, pentru ca e echipa care a obtinut promovarea”, in timp ce secretarul general Adalbert Kassai sustine ca solutia in acest caz ar fi fost un campionat cu 17 echipe: “Regulamentar ar fi fost ca atunci cand o echipa nu poate participa la o competitie, locul ei sa nu mai fie luat de alta formatie. Normal ar fi fost ca acest campionat sa se dispute cu 17 echipe”.
Delta Tulcea a obtinut promovarea in Liga I, castigand Seria I a Ligii a II-a, dar nu poate activa in primul esalon intrucat nu si-a depus dosarul pentru obtinerea licentei pana la termenul limita stabilit de FRF.