Ce preferi, pariuri sportive sau jocuri de cazino? Iată ce spun cunoscătorii…

Jocurile de noroc pot reprezenta o sursă de venit alternativă. (Oricine visează să câștige bani stând acasă, în fața calculatorului, fără program, fără șef … nu-i așa?) Potrivit dicționarului, ele se împart în două categorii principale: pariuri sportive și jocuri de cazino.

În alegerea uneia sau alteia dintre cele două categorii trebuie avut în vedere, în primul rând, profitul potențial.  La acest capitol se face diferența din perspectiva celor care pun accent mai puțin pe distracție și mai mult pe câștig.

Specialiștii propun o comparație între pariuri sportive și jocuri de cazinou având patru puncte de referință: Payout-ul, procentul în care este implicat hazardul, bonusurile și posibilitatea „de a da lovitura”.

Cazinourile offline pierd competiția

Payout este procentul din suma totală mizată de jucători care se întoarce către aceștia. În funcție de operator, casele de pariuri, fie online, fie offline, oferă un payout de până la 95%. Diferența se face între agențiile online și cele terestre atunci când vorbim de jocurile de noroc. În timp ce unele sloturi video online au și un payout de 97%, cazinourile offline nu depășesc 80%. „Gurile rele” spun că unii operatori setează aparatele astfel încât să nu ofere un Payout de 60%, dar cu siguranță că este vorba despre agenții obscure, nu despre principalii actori de pe piață.

Pariurile sportive depind mai puțin de hazard

Așadar, cazinourile online par a avea un atu, însă vine în discuție al doilea criteriu: procentul în care este implicată șansa/neșansa în deciderea pariului. Câștigul la pariurile sportive depinde de hazard într-o măsură mult mai mică decât cel la jocurile de noroc. Un parior care respectă un plan de joc foarte bine pus la punct, care are un management corect al banilor, care joacă numai pariuri individuale, care analizează în detaliu fiecare meci etc. stă mai puțin la mâna destinului. De cealaltă parte, un jucător la ruletă nu are ce să analizeze. Profitul său ține exclusiv de inspirație. De aceea există pariori profesioniști, dar nu am auzit niciodată de jucători la ruletă profesioniști. Poate împătimiți, dar nu profesioniști, pentru că jocurile de cazino nu au nicio o predictibilitate, ci doar probabilitate matematică.

Instrumente de marketing comune

Sunt multe promoții și bonusuri la pariuri, atât pentru cei care își deschid cont, cât și pentru clienții fideli ai agențiilor online. Fondurile suplimentare primite pot fi transformate în bani reali, mai ușor sau mai greu, depinde de condițiile de rulaj. Și cei care joacă la cazinourile online se bucură de oferte promoționale, în special în secțiunea de sloturi video. Pariurile sportive offline și cazinourile terestre nu pot concura cu online-ul la acest capitol.

Șanse mici de îmbogățire

Atât la pariuri sportive, cât și la cazinou, poți da lovitura. La pariuri este foarte clar: trebuie ca un pariu cu cotă foarte mare să fie câștigător. Mulți pun bilete tip „cearșaf”, cu 20-30 de selecții, tocmai în speranța de „a se îmbogăți”. Majoritatea covârșitoare iese pe minus pe termen lung. La jocurile de cazinou vorbim despre jackpot, adică despre o sumă cu multe zerouri pe care o cineva o câștigă aleatoriu, la intervale lungi de timp. În ambele cazuri, probabilitatea de câștig este foarte mică. Pariurile sportive au, totuși, un avantaj: agențiile de top organizează periodic concursuri de pronosticuri cu participare gratuită. Participanții nu riscă nici un leu ca să intre în joc, pot avea balanța contului pe zero, iar premiile sunt cu adevărat impresionante: de la 20.000 de lei la 500.000 de lei! Tu ce preferi, pariuri sportive sau jocuri de cazinou? Bine, o opțiune nu o exclude pe cealaltă. Cineva care joacă des la pariuri sportive online poate intra din când în când în secțiunea de cazinou, pentru că sunt pe același site și nu trebuie deschis un cont nou. Și invers. Jucătorii la cazinou pot pune câte un pariu, pentru a spori interesul față de un meci pe care îl urmăresc.

Stiri recente

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de...