Ce echipă a câștigat cel mai mult Europa League?

UEFA Europa League este a doua cea mai importantă competiție europeană de fotbal după Liga Campionilor. Europa League a fost înființată în anul 1971 sub numele de Cupa UEFA, iar din 2009 aceasta a primit numele de UEFA Europa League și a început sub un format nou.

Europa League se desfășoară în fiecare an și câștigătoarea competiției se duelează cu câștigătoarea Ligii Campionilor pentru a câștiga Supercupa Europei. De-a lungul timpului s-au remarcat câteva echipe care au câștigat de mai multe ori UEFA Europa League.

Cea mai bună echipă UEFA Europa League

Echipa care a câștigat de cele mai multe ori UEFA Europa League este Sevilla. Aceasta a reușit să obțină trofeul de nu mai puțin de 6 ori, fiind în top detașată considerabil față de echipa de pe locul 2 în acest clasament. Pasionaților de fotbal bun, le recomandăm pagina ponturi Europa League, unde găsesc cele mai fresh și bune pronosticuri pentru meciurile din Europa League.

Sevilla a câștigat UEFA Europa League prima dată în 2006 atunci când a jucat împotriva Middlesbrough pe Philips Stadion din Eindhove, Olanda.

Sevilla a bătut-o pe Middlesbrough cu 4-0. Este de evidențiat faptul că în sezonul 2006 al Europa League, Steaua București a reușit să ajungă în semifinale și a pierdut în fața Middlesbrough cu un scor de 3-4. După câștigarea trofeului în 2006, Sevilla a obținut din nou această performanță în 2007, atunci când a jucat împotriva Espanyol și a obținut un scor general de 3-1.

De asemenea, în 2014 Sevilla a câștigat din nou Europa League cu un scor în finală de 4-2 împotriva Benfica. Meciul s-a disputat pe stadionul Juventus Stadium din Torino.

Următoarea realizare în Europa League pentru Sevilla a fost următorul sezon în 2015 atunci când a jucat la Varșovia pe stadionul Narodowy și a învins-o pe Dnipro Dnipropetrovsk cu 3-2.

Și 2016 a fost un an glorios pentru Sevilla când a reușit performanţa de a câștiga a 3a oară consecutiv titlul de campioană a UEFA Europa League împotriva Liverpool FC cu un scor de 3-1. 4 ani mai târziu, în 2020, Sevilla i-a uimit din nou pe fani când a reușit să învingă Internazionale Milano cu scorul de 3-2 în finală, câștigând din nou titlul de campioana în UEFA Europa League.

Locul 2 UEFA Europa League

Pe locul 2 în clasamentul echipelor cu cele mai multe trofee din UEFA Europa League se plasează Internazionale Milano, cunoscută și ca Inter. Aceasta a reușit să ia titlul de campioană în UEFA Europa League de 3 ori în anii 1991,1994 și 1998. Aceasta a mai ajuns în finala Europa League și în anii 1997 și 2020, an în care a pierdut în fața Sevilla.

 

Stiri recente

FC Hermannstadt – FC Voluntari, scor 2-1, în Superligă

FC Hermanstadt a câștigat, cu 2-1 (2-1), partida de pe teren propriucu FC Voluntari, din etapaa patra a Superligii. Hermannstadt...