Ce disciplină sportivă a ajuns să practice un robot

Tehnologia pătrunde în toate domeniile, ultima surpiză venind din sport. Unde, un robot a reușit să devină „practicant” al unei discipline sportive. Astfel, o firmă americană, Boston Dynamics, a postat pe internet un videoclip cu Handle, robotul care pare făcut pentru disciplina sportivă „parkour”

Robotul măsoară aproape doi metri, se deplasează cu o viteză maximă de 14 km/h și este capabil să efectueze salturi de până la 1 metru și 20 cm. Prevăzut cu zece puncte de articulație, el are o capacitate de autonomie de 25 km.

Una dintre principalele sale particularități constă în dotarea cu o pereche de roți pe post de picioare, care îi permit lui Handle să se deplaseze mult mai rapid decât semenii săi bipezi sau patrupezi dezvoltați de Boston Dynamics.

În videoclipul postat recent online, Handle poate fi văzut îndeplinind cu o dexteritate impresionantă o serie de sarcini. Coboară scările în plină viteză, sare peste o masă… sunt toate capacități care par să facă din el un veritabil adept al sportului „parkour”, o activitate foarte în vogă în mediul urban, notează CNEWS Matin.