Carlos Moya: Rafa continuă să creadă că mai are ceva de spus

Antrenorul numarului 2 mondial, Carlos Moya, vorbeste într-un interviu acordat celor de la Eurosport despre progresul și evoluția elevului sau, Rafael Nadal.

Cât de mulțumit ești de progresul lui Rafa?

Sunt destul de fericit. Când vii aici nu știi niciodată ce se va întâmpla, dat fiind că a jucat ultimul lui meci în septembrie, dar cred că joacă bine. O să devină tot mai bun pe măsură ce avansează turneul, odată cu meciurile. A câștigat două, își recapătă încrederea și ritmul și se îndreaptă spre forma pe care ne-o dorim.

A fost lipsa antrenamentului un motiv de îngrijorare?

Pentru mine, nu. Pentru el, poate puțin, dar eu privesc lucrurile ușor diferit. El este un jucător care a avut parte de multe accidentări în trecut și a fost mereu capabil să revină la fel de puternic. Evident, toată lumea are nevoie de meciuri pentru a juca la 100%, dar el o face bine. Depinde și de tragerea la sorți, iar un meci greu în primul tur ar face lucrurile diferite, dar a jucat contra unor jucători care joacă de pe fundul terenului și a reușit să-și intre în ritm. Așadar, n-am fost prea îngrijorat că nu a jucat mult înainte.

Este pentru Rafa o mândrie să țină tinerii la distanță?

Da, acești băieți de 19-20 de ani prezintă o provocare pentru el. Pot juca foarte bine, dar Rafa continuă să creadă că mai are ceva de spus și, cum am zis, aceste meciuri sunt o provocare mare pentru el. S-a descurcat foarte bine în aceste tipuri de meciuri în trecut. El respectă generația mai tânără și știe că la un moment dat acești reprezentanți ai ei îi vor lua locul. Momentan este pregătit să joace cu ei și să dea tot ce are mai bun.

După victoria din cel de al 3 lea tur la Australian Open, împotriva lui Alex de Minaur, scor 6-1, 6-2, 6-4. Rafael Nadal îl va întâlni în optimile de finală pe cehul Thomas Berdych.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...