Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

Care este noul format al Ligii Campionilor din 2024, cu număr crescut de echipe şi de meciuri

UEFA Champions League va avea din sezonul 2024-2025 un minicampionat de opt etape cu 36 de echipe, faţă de 32 de formaţii care joacă în prezent în faza grupelor, cu şase etape, a specificat forul european.

Reforme include şi două locuri suplimentare alocate celor mai bune două naţiuni europene din sezonul precedent şi un al treilea club calificat pentru a cincea naţiune din clasamentul coeficienţilor UEFA, ocupat în prezent Franţa.

Principalele modificări se referă la reducerea de la 10 la 8 meciuri în faza de campionat UEFA Champions League şi la schimbarea criteriilor de alocare a două dintre cele patru locuri suplimentare în UEFA Champions League, eliminând accesul pe baza coeficientului clubului. Acest lucru confirmă angajamentul ferm al UEFA faţă de principiul competiţiilor deschise şi al meritului sportiv, recunoscând în acelaşi timp necesitatea de a proteja ligile naţionale.

Cele opt meciuri din UEFA Champions League se vor disputa în cele zece săptămâni europene prevăzute de decizia luată în aprilie 2021. UEFA Champions League, UEFA Europa League şi UEFA Europa Conference League se vor bucura toate de o săptămână de exclusivitate calendaristică.

Cele patru locuri suplimentare create prin creşterea de la 32 la 36 de echipe în faza ligii UEFA Champions League vor fi alocate după cum urmează:

– Un loc va merge la clubul clasat pe locul trei în campionatul asociaţiei aflate pe poziţia a cincea în clasamentul UEFA al asociaţiilor naţionale (n.r. – Franţa, acum).

– Un loc va fi atribuit unei campioane naţionale prin extinderea de la patru la cinci a numărului de cluburi care se califică prin aşa-numitul <Traseu al Campionilor>.

– Ultimele două locuri vor fi atribuite asociaţiilor cu cea mai bună performanţă colectivă a cluburilor lor în sezonul precedent (numărul total de puncte obţinute împărţit la numărul de cluburi participante). Aceste două asociaţii vor câştiga câte un loc pentru clubul cel mai bine clasat în campionatul intern după poziţiile de UEFA Champions League. De exemplu, la sfârşitul sezonului actual, cele două asociaţii care ar adauga un club în Liga Campionilor, pe baza performanţei colective a cluburilor lor, ar fi Anglia şi Olanda.

– Comitetul Executiv al UEFA a confirmat încă o dată că toate meciurile de dinaintea finalei se vor juca în continuare la mijlocul săptămânii, recunoscând importanţa calendarului intern al meciurilor din Europa”, a precizat UEFA.

Cu o creştere a numărului total de echipe din UEFA Champions League de la 32 la 36, cea mai mare schimbare va consta în transformarea fazei tradiţionale a grupelor într-o singură fază de tip campionat, care va include toate echipele participante. Fiecărui club i se va garanta acum un minim de opt meciuri în faza de campionat împotriva a opt adversari diferiţi (patru meciuri acasă, patru în deplasare), în loc de cele şase meciuri anterioare împotriva a trei echipe, jucate în sistem <acasă şi în deplasare>, a explicat UEFA.

Primele opt echipe din faza campionat se vor califica automat pentru faza eliminatorie, în timp ce formaţiile care vor termina între locurile 9 şi 24 vor participa la un baraj în două manşe pentru a-şi asigura drumul spre optimi.

Modificări similare de format vor fi aplicate şi în UEFA Europa League (8 meciuri în faza campionat) şi UEFA Europa Conference League (6 meciuri în faza campionat), iar ambele vor include, de asemenea, 36 de echipe în faza campionat.

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: