Campionat international de badminton la Timisoara

În perioada 22-25 martie, la Complexul Sportiv Banu Sport din Timişoara se va desfăşura “Banuinvest International Badminton Championships 2007″, informează corespondentul Amos News.

Acest eveniment va aduna la Timişoara sportivi din 40 de ţări (Japonia, Canada, Indonezia, China, Anglia, Olanda sau Austria etc.), respectiv circa 160 de jucători. Campionatul este dotat cu premii de 5.000 de euro, fiind cotat concurs de categoria A în cadrul Federaţiei Internaţionale de Badminton.

“Anul trecut au participat doar 14 ţări la acest turneu, însă în acest an competiţia a luat o amploare deosebită având în vedere că s-au înscris sportivi din circa 40 de ţări, multe dintre acestea fiind ţări cu renume în badminton. În aceste condiţii, concursul reprezintă o adevărată provocare organizatorică, însă există experienţa şi angajamentul necesar să poată fi îndeplinite toate standardele internaţionale”, a declarat Florentin Banu, directorul Banuinvest.

Turneul se va desfăşura la Complexul Sportiv Banu Sport din Timişoara (situat lângă stadionul “Dan Păltinişanu”), iar arbitrul oficial din partea Uniunii Europene de Badminton va veni din Ungaria şi va avea o echipă de alţi zece arbitri străini şi încă patru arbitri din România.

“Banuinvest International Badminton Championships este un mare eveniment sportiv la nivel naţional, fiind puţine concursuri internaţionale în România care reuşesc să adune 40 de ţări. De asemenea, este o provocare şi pentru jucătorii ţării noastre care au şansa să se întâlnească cu campionii altor ţări şi jucători din top 30 mondial”, a mai spus Banu.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...