Camelia Potec se va pregati cu Philippe Lucas

0
159

Inotatoarea Camelia Potec, campioana olimpica la 200 metri liber, in 2004, a sosit, joi seara, la clubul francez Canet-en-Roussillon, unde se va pregati impreuna cu antrenorul Philippe Lucas, care s-a ocupat de sportiva franceza Laure Manaudou.

“Stiu metodele de lucru ale lui Philippe Lucas si de acestea am nevoie pentru a-mi imbunatati performantele. Philippe este asa cum spuneti voi jurnalistii: dur si sever, dar eu cred ca pentru a reusi, trebuie sa fii exigent. Fara aceasta exigenta din partea antrenorului, nu putem ajunge acolo unde ne propunem”, a declarat Potec, care se pregateste cu regularitate la Canet din 2003.

Potec a ales sa lucreze cu Lucas, dupa ce a vazut sedintele de antrenament ale inotatoarei Laure Manaudou, campioana olimpica, tripla campioana mondiala si de sase ori campioana europeana, care a decis sa se separe de antrenorul sau de sase ani, pentru a merge in Italia, unde va fi alaturi de prietenul ei, sportivul italian Luca Marin. La Jocurile Olimpice de la Atena, Potec s-a impus in proba de 200 metri liber cu timpul de un minut, 58 de secunde si 3 sutimi, cu doua secunde mai mult decât recordul mondial realizat de Manaudou (1:55.52), in luna martie, la Melbourne.

“Timpii pe care ii obtin acum nu sunt timpii mei. Daca ma voi antrena corect cu Philippe, stiu ca voi avea alte rezultate la Beijing”, a mai spus Potec.