Calcio experimental

0
92

Şeful “fluieraşilor” din Italia, Pierluigi Collina, susţine ideea introducerii unui al treilea cartonaş în fotbal, destinat excluderii temporare a unui jucător, ca şi folosirea celui de-al cincilea arbitru

Considerat unul dintre cei mai valoroşi arbitri din istoria sportului rege, Pierluigi Collina îşi conduce acum foştii colegi şi s-a declarat în favoarea adoptării acestei măsuri, care se aplică deja în sporturi precum hochei sau handbal, fiind introdusă recent şi în rugby: “Ar fi o idee bună ca arbitrul să acorde un portocaliu, în situaţiile când un cartonaş roşu este prea mult, iar unul galben este insuficient”.

Propunerea, care a venit din partea Federaţiei Nord-Irlandeze, are şi susţinerea FIFA şi UEFA, iar de la anul ar putea fi aplicată global în lumea fotbalului.

Fotbalistul care va lua un “portocaliu” va fi nevoit să iasă de pe teren câteva minute, potrivit Gazzetta dello Sport, intervalul urmând să fi e stabilit de International Football Associtation Board, forul specializat care a dezbătut chestiunea în week-end. Penalizatul ar putea sta într-o zonă de pedeapsă, ca în NFL.

Collina a mai spus că Federaţia Italiană este dispusă să apeleze şi la un al cincilea arbitru care ar urma să decidă la fazele litigioase, idee promovată de Michel Platini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here