Bustul Simonei Halep, divorțul, rinoplastia și lobotomia

Bustul Simonei Halep, divorțul, rinoplastia și lobotomia

(de Romeo Chiriac)

Multă lume nu știe faptul că despre Simona Halep s-a consemnat în presă abia când a împlinit 17 ani. Dar nu legat de vreo performanță în tenis, ci despre decizia ei de micșorare a sânilor.

Gest ce a generat diverse reacții ostile, mai ales în rândul conaționalilor noștri lobotomici. Nici presa de dincolo nu a fost mai brează, un tabloid britanic invitând cititorii să semneze o petiţie prin care să o determine să renunțe la operație.

În lume, câteva zeci de milioane de femei au făcut operații la sâni, majoritatea efectuând implanturi mamare. Reprezentantele sexului frumos susțin că aplează la astfel de operație pentru a-şi spori încrederea în ele. În tabăra adversă, hăndrălăii misogini le acuză că o fac pentru a obține diverse beneficii din partea sexului opus.

După decizia de a-și micșora sânii, Simona a scris istorie în sportul alb. Dar una dintre cele mai importante victorii mi s-a părut cea obținută în disputa cu contestatarii ei.

Pe la noi, se știe, există o specie aparte de hateri, mai curând subspecie, ai Simonei. Inclusiv din mass media. Care au condamnat-o la victorie eternă și care o pun la zid după orice înfrângere. Sau care stau la pândă să îi desființeze aproape fiecare gest sau acțiune.

Recent, Simona a divorțat de Toni Iuruc. Apoi a suferit o intervenţie chirurgicală la nas, pentru că avea probleme cu respiraţia. Plus o operaţie de rinoplastie. Evident, conaționali lobotomici au reacționat și de data asta. Similar cu momentul când Simona a făcut operația de micșorare a sânilor. Ba parcă de atunci s-a mărit cu mult numărul acestor hateri lobotomici.

Nu cred că Simo va repurta după divorț același succes sportiv precum cel înregistrat după operația de micșorare a sânilor. Însă reacția acestor hateri conaționali ai noștri este în continuare incalificabilă.

Istoria ne-a demonstrat faptul că suntem un popor care și-a sabotat propriile valori, ba uneori le-a și hăcuit. Și nu trebuie să fii neapărat Halep, Ilie Năstase, Hagi, Brâncuși, Cioran sau Eliade.

Dar de cât să criticăm faptul că a făcut operație de micșorare a bustului sau că a divorțat mai bine i-am ridica un bust Simonei. Pentru că îl merită cu prisosință.

 

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...