Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

BUNDESLIGA/ Scuzele lui Beckenbauer

Legenda lui Bayern Munchen, Franz Beckenbauer, şi-a cerut oficial scuze după ce l-a acuzat pe francezul Frank Ribery că nu îi pasă de club, se gândeşte doar la plecare şi este principalul vinovat de instabilitatea echipei din Bavaria.

„A venit aici doar pentru a îşi face numele. Este un francez căruia nu îi pasă de Bayern. Un îngâmfat care se crede perla fotbalului mondial. Dacă vrea să semneze pe încă trei ani cu Bayern ar trebui să i se ofere un contract pe patru sezoane, doar aşa pentru a îl face să stea mai mult împotriva voinţei sale”, a declarat Beckenbauer pentru cotidianul german „Bild”. Asta se întâmpla după ce „saga” transferului celui mai valoros fotbalist francez se transformase într-o telenovelă care nu se mai termina. Între timp apele s-au liniştit şi Ribery a rămas la Bayern în ciuda ofertelor avute de la Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea sau Arsenal.

„Kaiserul”, aşa cum este supranumit omul care a făcut istorie în tricoul naţionalei Germaniei, a simţit nevoia de a-şi retrage cuvintele după ce rămânerea reprezentantului „Cocoşului galic” a devenit o certitudine.

„Îmi cer scuze Franck. Se pare că m-am grăbit când am făcut acele acuzaţii. Ţin foarte mult la acest club şi nu vreau ca cineva să îşi bată joc de el. Vreau să retrag toate lucrurile negative pe care le-am spus despre tine”, au fost spusele celui care a acumulat mai bine de 100 de selecţii în tricoul „Mannschaft-ului”. Asta demonstrează încă o dată nivelul de civilizaţie din Germania, un loc în care chiar şi legendele au dreptul să greşească, iar atunci când o fac nu se tem să recunoască acest lucru şi să încerce să repare răul făcut. În altă ordine de idei, Bayern Munchen joacă în această săptămână pe „Allianz-Arena” împotriva lui Werder Bremen, aceasta fi ind prima reprezentaţie a băieţilor lui Louis van Gaal în faţa propriilor suporteri. Acesta este probabil cel mai interesant meci al rundei, deşi duelul dintre FC Koln şi campioana en-titre, VfL Wolfsburg, pare de asemenea un meci care nu trebuie ratat, fosta echipă la care a jucat Sergiu Radu întărindu-se serios prin aducerea lui Podolski.

Citeste mai multe!