BUNDESLIGA/ Meciul saptamanii: Borussia Dortmund – Schalke

Sîmbătă, de la 16.30, ora României, se joacă derby- ul rundei în Bundesliga pe Westfalenstadion. Un meci care, în mod normal, ar trebui să se ridice la un nivel tehnico-tactic deosebit, între două contracandidate la titlu.

Atît Borussia cît şi Schalke au acumulat pînă acum şapte puncte în primele trei etape, fi ind pe primele locuri ale clasamentului, la egalitate cu Hamburger SV. Nu se poate da o favorită a acestui joc, cert este că pînă acum, ambele formaţii au avut meciuri tari, în primele trei etape.

În prima rundă, Borussia a trecut cu 3-2 în deplasare de Bayer Leverkusen, în timp ce Schalke 04 Gelsenkirchen, s-a impus acasă, în faţa laternei roşii, Hannover 96, cu 3-0. În a doua săptămînă, ambele formaţii au scos cîte un punct, din duelurile cu Bayern Munchen, respectiv, Werder Bremen, pentru ca, în etapa anterioară, ambele echipe să treacă, tot cu acelaşi scor, 1-0 de adversare, Borussia întîlnind Energie Cottbus, echipa lui Emil Jula, pe Stadion der Freundschaft, în timp ce Schalke a jucat cu VfL Bochum acasă.

Tot în această etapă, Ciprian Marica şi VfB Stuttgart vor juca în deplasare cu surpriza startului de sezon, nou-promovata 1899 Hoff enheim, care săptămîna trecută, a suferit primul eşec din istoria clubului în Bundesliga, 2-5 cu Bayer Leverkusen.