BUNDESLIGA/ Ionut Lupescu: “Bayern pleaca cu prima sansa”

Este foarte greu de dat o favorită la câştigarea titlului în Bundesliga, înaintea campionatului. Germania a arătat întotdeauna că are o ligă echilibrată în care orice e posibil şi în care diferenţa se face în ultimele runde, dacă nu cumva chiar în ultima. Evident, Bayern Munchen pleacă întotdeauna cu prima şansă, nimeni nu poate contesta acest lucru, iar faptul că l-au păstrat pe Ribery mă face să cred că vor avea un sezon foarte bun, mai ales cu Louis van Gaal la “timonă”.

În ceea ce priveşte cotele pe care le dau casele de pariuri este interesantă plasarea lui Schalke 04 pe poziţia a doua, imediat după Bayern, pe lista pretendentelor la titlu. Acest lucru se datorează exclusiv lui Felix Magath, omul care a adus trofeul în sezonul precedent la Wolfsburg. Aşa cum spuneam, este imposibil să dau o favorită acum, însă nici nu îmi pot ascunde admiraţia faţă de Magath, un tehnician care oriunde s-a dus a avut succes. Cu siguranţă este cel mai potrivit om care ar putea să o transforme pe Schalke într-o învingătoare dintr-o eternă perdantă, aşa cum a fost în ultimele sezoane.

Ca de obicei, toate echipele din Bundesliga trebuie luate în seamă pentru că diferenta de valoare dintre grupări este destul de mică. Eu unul aş vedea-o şi pe Hamburg printre pretendentele la titlu.

Aş vrea să închei cu Bayer Leverkusen, o formaţie care încă din sezonul trecut era dată de specialişti drept câştigătoare certă a titlului în actuala ediţie de campionat. Nu sunt de acord cu asta. Au încă o echipă foarte tânără, deşi şi-au mai adus şi jucători cu experienţă, aşa cum este Sami Hyypiä. Nu îi văd campioni. Cel mai bine este însă să lăsăm spectacolul de pe stadioane să vorbească de la sine.

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...