Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

BUNDESLIGA/ Europa nu prea le prieste

Echipele din Bundesliga au avut meciuri în competiţiile europene săptămîna trecută, partide care s-au încheiat, de cele mai multe ori, cu rezultate mai puţin „fericite”

Nu se poate începe cu altceva decît cu duelul dintre Werder Bremen şi Panathinainkos Atena, a fost şi primul, a fost şi cea mai mare umilinţă pentru nemţi. Cînd scoseseră doar o remiză în urmă cu o etapă, în UEFA Champions League, în capitala Greciei, toată lumea a spus că a fost doar o întîmplare. Ei bine, acum nu a mai fost vorba de aşa ceva, ci de o instrucţie făcută de campioana elenă, pe terenul vicecampioanei Germaniei. 3-0 a fost scorul pentru Panathinaikos, club care a făcut ce a vrut cu echipa lui Thomas Schaaf.

Miercuri a fost ziua în care Bayern spera să cîştige la Firenze, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din tîrg. Golul lui Tim Borowski, din finalul meciului cu Fiorentina, a adus pînă la urmă un punct important pentru liniştea lui Klinsmann, asta după ce Adrian Mutu deschisese scorul pentru „Viola”.

Joia a revenit participantelor în Cupa UEFA, căci ei mai au, noi nu. Schalke 04 a scos un 1-1 la Santander cu Racing, egalînd tocmai prin omul care dezamăgise în acest sezon, olandezul Orlando Engelaar. Hertha Berlin, în schimb, nu a putut trece de Metalist Harkov, scorul final fiind de 0-0. Onoarea nemţilor a fost salvată de VfB Stuttgart şi VfL Wolfsburg, acestea trecînd de Partizan Belgrad cu 2-0, prin golurile lui Mario Gomez, respectiv Heerenveen cu 5-1. E drept, doar una a pierdut, dar cînd ne uităm la adversari ne dăm seama că nu sîntem chiar aşa departe de ei, deşi ne-au acuzat că avem prea multe echipe în cupele europene.

Citeste mai multe!