BUNDESLIGA/ Disectia lui Hitzfeld

0
88

Fostul antrenor al lui Bayern Munchen, actualul selecţioner al reprezentativei Elveţiei, a tras o concluzie despre ceea ce se întâmplă în Bundesliga

Ottmar Hitzfeld este o personalitate care nu mai are nevoie de nici o prezentare printre împătimiţii fotbalului din Germania. Cele două trofee UEFA Champions League cucerite cu Borussia Dortmund, în 1997, şi Bayern Munchen, în 2001, plus alte şapte titluri de campion al Bundesligii, două cu Borussia şi cinci cu Bayern, vorbesc de la sine. Palmaresul poate continua însă este de ajuns să amintim că a fost numit de două ori cel mai bun antrenor al anului şi votat drept cel mai valoros tehnician din toată istoria lui Bayern. Această ultimă distincţie ne face să încremenim puţin şi să lăsăm istoria în urmă. E clar, orice spune Hitzfeld trebuie acceptat.

Lunea trecută, o dată cu aniversarea vârstei de 60 de ani, Ottmar Hitzfeld a acordat un amplu interviu site-ului ofi cial al campionatului nemţesc, www.bundesliga.de. Printre cele mai interesante lucruri declarate acolo amintim că selecţionerul Elveţiei a afi rmat că Bundesliga este într-o perioadă de reconstrucţie evidentă. “Stadioanele sunt pline, interesul populaţiei pentru fotbal a crescut enorm şi asta nu face decât să motiveze echipele.” Întrebat ce părere are despre Jurgen Klinsmann şi performanţele lui Bayern Munchen în prima parte a campionatului, Hitzfeld a declarat: “Nu este treaba mea să judec performanţele succesorului meu la cîrma lui Bayern, însă, privind jocurile din ultimele etape, când s-a văzut un real progres, cred că vor câştiga şi de această dată campionatul. În acelaşi timp, sînt ferm convins că au şanse reale să câştige şi Cupa, şi mai ales Liga Campionilor, acest trofeu fiind cel mai important. La cum au jucat pe fi nalul turului, sunt sigur că pot bate pe oricine”.

În încheiere Hitzfeld a afirmat că speră ca Bundesliga să crească în continuare din punct de vedere valoric, însă acest lucru nu este primordial pentru el, ci calificarea Elveţiei la Campionatul Mondial. Alegerea sa la cîrmă acestei naţionale nu a fost întîmplătoare, el începîndu-şi cariera de tehnician în această ţară, unde a cîştigat două cam- pionate şi trei cupe cu Grasshopper Zurich.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here