BUNDESLIGA/ Cu ochii pe ei

După o săptămînă de pauză, prilejuită de preliminariile Campionatului Mondial din 2010, Bundesliga îşi reintră în drepturi. Românii sînt de această dată extrem de interesaţi de ceea ce se întîmplă în Germania

Trei dintre participantele României în cupele europene au avut, norocul sau ghinionul, vom afla asta ulterior, să nimerească la tragerea la sorţi împotriva unor formaţii din campionatul german. Astfel, Bundesliga capătă dintr-o dată şi mai mult interes pentru noi, cei care oricum apreciam fotbalul din această ţară şi ardoarea cu care se joacă fiecare confruntare.

După ce naţionala Germaniei a plecat la drum, în campania pentru mondialul sud-african de peste doi ani, nemţii se întorc la treburile „casnice”, acolo unde spectacolul este de fiecare dată asigurat, atît pe gazon, cît şi în tribune.

După ce a obţinut prima victorie în acest sezon, adversara Stelei din UEFA Champions League, Bayern Munchen, merge la Koln pentru a da piept cu echipa lui Sergiu Radu, cel care în etapa precedentă a reuşit chiar să şi înscrie, în deplasare cu Kalsrucher SC, la capătul unui meci cîştigat de FC Koln cu 2-0. Klinsmann a schimbat sistemul şi a trecut de la 4-4-2 la 3-5-2, mutare care i-a adus un succes concludent, 4-1, cu Hertha Berlin.

VfL Wolfsburg, clubul pe care Rapidul îl are ca adversar în primul tur al Cupei UEFA, nu a început senzaţional sezonul. Doar o victorie şi două rezultate de egalitate în primele trei etape, pentru formaţia la care joacă Vlăduţ Munteanu, cel care, pînă acum, pare că nu intră mai deloc în vizorul antrenorului Felix Magath. Alb-verzii merg la Berlin, pentru a da piept cu Hertha.

Unirea Urziceni pare a avea o misiune imposibilă în faţa celor de la Hamburger SV. Martin Jol, a reuşit pînă acum să facă, ceea ce nu i-a ieşit cît a fost la Tottenham, şi anume o grupare ce se poate bate de la egal la egal cu oricine. Hamburg este pe locul al doilea în Bundesliga, la egalitate de puncte cu liderul Schalke 04, care are golaveraj superior. Meciul de pe HSH Nordbank Arena, dintre Hamburger SV şi Bayer Leverkusen, pare a fi unul dintre principalele puncte de atracţie ale rundei cu numărul patru.