”Boya Boya” – Rapid 2-1 Lyon

Rapid Bucureşti a învins, sâmbătă, septupla campioană a Franţei, Olympique Lyon, scor 2-1, într-un meci amical cu ocazia căruia giuleştenii şi-au prezentat lotul cu care vor aborda sezonul 2008/2009 al Ligii I. Golurile giuleştenilor au fost marcate de camerunezul Pierre Boya, în minutele 6 şi 43, în timp ce pentru francezi a înscris Tafer, în minutul 57.


foto prosport.ro
VIP-uri in tribune

În tribune au fost prezenţi acţionarul majoritar al Rapidului, Fathi Taher, fostul deţinător al pachetului majoritar de acţiuni, George Copos, care a sosit de la Constanţa cu elicopterul cu puţine momente înaintea începerii meciului, preşedintele CA, Constantin Toma, directorul general Constantin Zotta, selecţionerul României, Victor Piţurcă, şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Urko Pardo si “Pitbull” au fost in tribune


Două dintre achiziţiile Rapidului din această vară, portarul Urko Pardo şi atacantul Claudio Mejolaro “Pitbull”, au privit meciul de la tribuna oficială. Cei doi şi Dani Coman, care a urmărit jocul din spatele uneia dintre porţi, au fost singurii jucători, dintre cei 24 prezentaţi înainte de meci, care nu au evoluat niciun minut împotriva lui Lyon. 


Claude Puel: “Lazar, Boya si Herea sunt cei mai buni de la Rapid”


Antrenorul lui Olympique Lyon, Claude Puel, a declarat sâmbătă, la finalul meciului pierdut în faţa Rapidului, scor 1-2, că giuleştenii formează o echipă valoroasă, care a prestat un joc de calitate.

A fost un meci bun, alert şi de calitate. Rapid a jucat foarte, foarte bine şi sunt bucuros că am întâlnit o echipă valoroasă. Pentru jucătorii care au evoluat a fost un adevărat test. Acest amical a fost unul pozitiv pentru jucătorii mei. În repriza a doua am schimbat stilul de joc, am făcut schimbări şi am evoluat mai bine, a spus Puel.

Tehnicianul francezilor a remarcat trei jucători giuleşteni: “De la Rapid mi-au plăcut Lazăr, Herea şi Boya, dar cel mai mult m-a impresionat jocul echipei. Rapid a prestat un joc de calitate, un joc foarte interesant“.

Puel a explicat de ce a folosit o formaţie alcătuită preponderent din rezerve: “Titularii mei au început antrenamentele doar de cinci zile şi nu erau gata să intre la joc. Sper să ajungă repede la pregătirea optimă”.


Peseiro: “Avem o echipa de calitate, care poate improviza oricand”


La finalul meciului, tehnicianul Rapidului, Jose Peseiro, a declarat că este mulţumit de presteţia echipei sale.

A fost un meci bun, important pentru noi a fost să ne îmbunătăţim condiţia fizică. Avem o echipă de calitate, care poate improviza, dar mai avem de muncit. Mă bucură rezultatul, dar Rapid poate mai mult.


Copos: “Jucam rapid si spectaculos”

Acţionarul rapidist George Copos a declarat că prestaţia “extraordinară” a feroviarilor îi dă speranţe la câştigarea titlului de campioană a României.

Rapid joacă extraordinar. Jose Peseiro este un mare antrenor, care va construi o echipă mare. Un mare merit îl au cei care au luat decizia de a-l aduce pe Peseiro. Jucăm rapid şi spectaculos, avem jucători tehnici, în special brazilieni, care plac publicului. Vom avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. În acest moment, Rapidului îi mai lipsesc doi jucători. Îi vom aduce în zilele următoar, a spus Copos.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...