Blestemat

Fernando Torres a intrat într-o criză de formă, care a culminat cu ratarea celui de-a cincelea penalty din acest sezon

Numărul cinci nu este de bun augur pentru Fernando Torres. Sau poate unsprezece. în etapa a 23-a a campionatului spaniol, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla umilea pe Atletico Madrid. Nu fost o datorită proporţilor scorului, ci mai mult prin diferenţa tehnică dintre cele două formaţii. La scorul de 3-0 pentru echipa lui Kanoute, madrilenii au beneficiat de un penalty. Fernando Torres s-a apropiat de balon, a şutat dar, stupoare! A ratat. Degeaba a revenit mingea la Ibanez, care a băgat-o în aţe în cele din urmă. Torres a rămas împietrit, cu privirea pierdută, gîndindu-se probabil la celelalte patru lovituri de pedeapsă ratate în decursul sezonului. El Niño ratase două dintre ele în campionat, împotriva Osasunei şi a Celtei Vigo, una în Cupă cu Levante iar cea de-a patra în memorialul „Jesus Gil”. Cu excepţia partidei de la Sevilla, toate celelalte meciuri au fost cîştigate.
Sînt două situaţii oarecum asemănătoare, cea a lui Torres şi cea a lui Riquelme. Ambele se leagă de ratarea penaltiurilor. Ratarea lui Riquelme din meciul cu Arsenal a avut efecte pe termen lung, culminînd cu transferul la altă echipă. Torres, în schimb, este foarte afectat. Figura lui de după evenimentul din urmă cu două etape spunea: „S-a terminat! Nu voi mai înscrie niciodată din penalty”. Un tînăr cu potenţialul său ar trebui să continue să execute lovituri de la 11 metri, indiferent că ratează sau nu. Nu se poate pune problema unei greşeli tehnice, pentru că Torres este un om de execuţie.

A pierdut naţionala

Atacantul lui Atletico Madrid a debutat pentru alb-roşii la doar 15 ani şi este cel mai tînăr căpitan din istoria clubului (a purtat banderola pentru prima dată la vîrsta 19 ani). în 2000 a cîştigat Campionatul European Under 16, pentru ca doi ani mai tîrziu să obţină titlul continental la categoria sub 19 ani. El a fos desemnat cel mai bun jucător al ambelor turnee. Campionatul Mondial din 2006 i-a adus consacrarea la naţionala de seniori. Fotbalistul madrilen a marcat trei goluri pînă în „optimi” cînd Spania a fost eliminată de Franţa. Selecţionerul Luis Aragones sublinia versatilitatea atacantului: „Fernando Torres nu marchează două goluri la fel în acelaşi meci”. Odată cu sezonul 2006-2007, a venit însă şi declinul. Torres a înscris mai puţine goluri decît se aştepta toată lumea, iar mulţi cred că această „perioadă de secetă” se datorează blocajului psihic apărut în urma ratării penalty-urilor. Cel mai tînăr marcator din istoria naţionalei Spaniei nu a mai atras atenţia lui Aragones şi a fost lăsat pe bară chiar în meciul cu România. în ciuda scăderii de formă, tînărul spaniol este încă dorit de marile cluburi din Europa, în frunte cu Manchester United, Barcelona sau Glasgow Rangers.

Continurarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...