Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Bianca Andreescu este campioană la US Open: „A fost o călătorie lungă, am doar 19 ani, dar nu a fost uşor, vă mulţumesc şi hai să continuăm!”

La doar 19 ani, Bianca Andreescu a câştigat US Open chiar la prima participare la acest turneu de Grand Slam.

EA a învins-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

În setul al doilea, Serena Williams a făcut 5-5 revenind de la 1-5, însă până la urmă canadianca s-a impus.

Bianca Andreescu s-a aflat la prima finală de grand slam din carieră. Pentru sportiva canadiană este al treilea trofeu din carieră şi din acest an, după cele obţinute la Indian Wells şi Toronto.

„E greu de explicat, de descris în cuvinte, am muncit din greu pentru a ajunge aici, anul acesta a fost ca un vis devenit realitate, faptul că am putut să urc pe această scenă împotriva Serenei, o legendă, este minunat. Nu a fost simplu deloc, am încercat să păşesc pe teren şi să nu mă concentrez pe adversară, sunt mândră de modul în care am jucat”, a fost prima reacţiei a Biancăi. 

Andreescu a comentat şi momentul din setul doi, atunci când Serena Williams a revenit de la 1-5: „Mă aşteptam ca Serena să revină, e unul dintre motivele pentru care este o mare campioană, dar am încercat să rămân acolo, ultimul game nu a fost uşor deloc. Mă bucur de cum am gestionat momentul”.

La final, Bianca le-a mulţumit celor care i-au fost alături: „Dedic această victorie echipei mele care a fost lângă mine în momentele grele. Părinţilor nu pot să le mulţumesc suficient pentru tot ceea ce au făcut. A fost o călătorie lungă, am doar 19 ani, dar nu a fost uşor, vă mulţumesc şi hai să continuăm!”