Benfica are ca obiectiv Cupa UEFA

0
110

Intr-un interviu acordat unui site al suporterilor formatiei Benfica Lisabona, cel mai titrat fotbalist al “vulturilor”, internationalul portughez Rui Costa, a declarat ca desi o despart 8 puncte de liderul Porto, Benfica n-ar trebui sa renunte la lupta pentru castigarea campionatului portughez, dar ca ar fi foarte important pentru moralul si imaginea echipei, ca Benfica sa nu astepte 50 de ani pana sa mai castige un trofeu european. Amintim ca ultima data cand Benfica a cucerit un trofeu european a fost in editia 1961/1962, cand in urma unei finale spectacol, legendarul Eusebio reusea sa invinga de unul singur cu 5-3 marele Real a lui Puskas si Di Stefano. In prezent, dupa ce a participat in grupele Champions League, unde a ratat la mustata calificarea in faza urmatoare, Benfica este agrenata in trei competitii: Cupa UEFA, Campionatul si Cupa Portugaliei.

Atentia pe care oficialii clubului lusitan o dau turneului de pregatire a lui Dinamo in Portugalia, contureaza idea ca prioritatea pentru Benfica anul acesta ar fi castigarea Cupei UEFA, desi la nivel declarativ toti oficialii si fotbalistii lui Benfica, sustin ca n-au renunat la lupta pentru Campionatul Portugaliei. Reamintim, ca datorita coeficientului de tara, lui Benfica i-ar fi suficienta clasarea pe locul 2 sau 3 in Campionatul Portugaliei, pentru participarea la anul in UEFA Champions League.

In alta ordine de idei, pe site-urile suporterilor echipei Benfica, au inceput sa-si faca tot mai des aparitia, mesajele de nemultumire fata de campania de tranferuri de jucatori pe care o duce Benfica in aceasta perioada. Multi dintre suporteri, nemultumiti de sezonul slab al echipei lor, acuza lipsa de profesionalism a conducerii, care in opinia lor nu a reusit in aceasta iarna nici un transfer care sa intareasca echipa in vederea castigarii competitiilor in care Benfica a ramas agrenata.

Sursa: dinamomania.net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here