Te asteptam si pe retelel sociale

Cupa Romaniei

BATALIA PENTRU SEMIFINALE

După reluarea Ligii I, Cupa României îşi desfăşoară şi ea primul pas în 2008, respectiv faza în care opt formaţii îşi vor juca şansa de a intra în penultimul act al competiţiei. Au rămas în cursă doar patru dintre cele şapte formaţii aspirante prin campionat la un loc de cupă europeană, mai departe fiind posibil să promoveze maximum trei, după desfăşurarea meciului-vedetă dintre Unirea Urziceni şi Rapid

Conform obiceiului său din ultimii ani, Steaua nu „trage” la Cupă. Astfel, bătălia pentru trofeu rămîne în programul celorlalte două echipe cu pretenţii din Capitală, plus liderul CFR Cluj-Napoca, revelaţia Unirea Urziceni, alte trei echipe din jumătatea „cu emoţii” a clasamentului şi chiar o formaţie din eşalonul secund, FC Braşov. E adevărat, aceasta din urmă este cu un picior deja promovată, astfel că trebuie luată în considerare, chiar dacă adversarul ei din sferturile de finală este tocmai principala favorită la titlu.

Dacia Mioveni – Dinamo

O întîlnire care a prilejuit din nou comentarii legate de „comandantul” Gigi Neţoiu. Mioveniul anunţă însă că nu se consideră deja o victimă şi că vrea să detoneze „bomba”. Au apărut apoi zvonuri legate de o potenţială trecere a lui Sorin Cîrţu de pe banca Daciei pe cea a lui Dinamo, sub pretextul că Ţălnar este doar un pasager de scurtă durată la conducerea echipei mari din „Ştefan cel Mare”. Şi aici, evident, Neţoiu are o legătură. Cîrţu a declarat, în mod diplomat, că „Dinamo are un antrenor şi nu se pune problema mutării mele acolo”, dar, pe de altă parte, tot el a mai spus: „Trebuie să fii nebun să refuzi o ofertă de la Dinamo!”. Una peste alta, Dacia Mioveni nu poate spera cu adevărat măcar la intrarea în finală, obiectivul său fiind evitarea retrogradării. Pe de altă parte, Dinamo nu este sigură nici de locul al şaselea, astfel că, pe lîngă trofeul în sine (singurul posibil pentru actuala ediţie), Cupa poate fi o asigurare a unui loc în Cupa UEFA. Bucureştenii ar fi dorit să joace pe „Astra” din Ploieşti, oraş în care, spre deosebire de Urziceni, are şi ceva admiratori. Unirea

Urziceni – Rapid Bucureşti

Şi în acest caz trupa din Capitală ar fi dorit „Astra” Ploieşti ca gazdă. Meciul se va disputa însă la Constanţa, fief cunoscut al steliştilor. Adică ai celor care, la începutul deceniului trecut, îl aplaudau şi pe actualul antrenor al Unirii Urziceni, Dan Petrescu – fost jucător stelist, fost antrenor rapidist. Galeria giuleşteană nu va avea o misiune uşoară la malul mării, dar, ceea ce contează mai mult, ialomiţenii au demonstrat că sînt capabili de rezultate importante şi constituie un adversar solid pentru orice echipă. Este, evident, cel mai atractiv joc al fazei. Rezultatul partidei dintre Unirea şi Rapid e, practic, imposibil de anticipat „la siguranţă” atît de pariori, cît şi de cei mai optimişti suporteri ai celor două grupări. Teoretic, şi Unirea, şi Rapid îşi vor putea obţine prin campionat un loc „european” pentru toamnă, astfel că „întrecerea K.O.” rămîne interesantă prin prisma palmaresului. Pentru cei din Urziceni, cîştigarea Cupei ar însemna o premieră, iar pentru giuleşteni – al treilea trofeu consecutiv.

Pandurii Tîrgu-Jiu – Gloria Buzău

Teoretic cel mai anost meci din aceste „sferturi”. Cert este faptul că una dintre ele va ajunge în semifinale! Cu un ochi la Cupă şi cu celălalt la zona „fierbinte” a clasamentului. Nu mai vorbim despre o posibilă calificare în Cupa UEFA, ceea ce ar reprezenta nu doar o premieră în ambele cazuri, ci şi o performanţă la care nici unii, nici alţii nu ar îndrăzni să viseze. Gorjenii au adoptat experimentul clujenilor de la CFR, aducînd, în această iarnă, o serie de jucători străini. Mai mult, şi conducerea tehnică a fost încredinţată unui portughez, Joaquim Teixeira. Pandurii va fi o echipă interesantă, iar străinii au prima ocazie importantă de a confirma tocmai în jocul de Cupă.

CFR Cluj-Napoca – FC Braşov

Aparent, o întîlnire dezechilibrată. Însă duelul ardelenilor se anunţă a fi mai palpitant decît ar recomanda lipsa Braşovului dintre primele 18 echipe ale ţării. Sub conducerea lui Răzvan Lucescu, trupa de la poalele Tîmpei a arătat că poate învinge formaţii din primul eşalon, în care, normal, va reintra la vară. Culmea, pînă şi acest joc s-ar fi dorit pe stadionul „Astra” din Ploieşti, la solicitarea braşovenilor. Pe de altă parte, CFR nu este, cu siguranţă, iubită deloc în Bucureşti, cu atît mai puţin pe stadionul Dinamo. Ar putea fi, dacă nu cel mai disputat meci din „sferturi”, eventual cel mai frumos.

           

Continuarea in numarul 99
(26 februarie – 3 martie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: