BASCHET – STEAUA TURABO/ Un atlet ajuta jocurile

SportM: Cum aţi reuşit în aceste momentedificile din punct de vedere economic să reînfiinţaţi o secţie?
George Boroi (Comandant CSA Steaua): Iniţiativa a aparţinut unui grup de iubitori ai baschetului, printre care şi patronul de la Turabo, Tudor Niculescu. Multă lume a spus că este un gest de mare curaj dar nu aş fi putut face pasul acesta fără sprijinul partenerilor de la Turabo.

SportM: Cum se face că un fost atlet ajută un joc de echipă?
Boroi: Eu de opt ani sunt în conducerea acestui club şi am câştigat titluri la handbal, hochei, polo, rugby… Ştiu că se spune că cei da la sporturi individuale nu-i prea simpatizează pe cei de la jocuri dar nu este cazul meu. Am făcut atletism (garduri) pentru că aşa am fost îndrumat, pentru asta aveam talent. Eu sunt un pasionat al sporturilor de echipă care formează oameni de caracter, luptători şi (râde) mai puţin egoişti decît noi, cei de la “individuale”.

SportM: Ce înseamnă baschetul pentru CSA Steaua?
Boroi: Păi, destul de multe. Când spunem Steaua, vorbim despre tradiţie, emoţii, titluri, nume celebre, etc.

SportM: Cu ce vine clubul în această asociere?
Boroi: Nu poate să vină decât cu cheltuielile permise de buget: masă, cazare, taxe de participare şi baremuri de arbitraj, transport, cantonamente şi sală. În ceea ce priveşte sala am beneficiat din nou de sprijinul partenerilor de la Turabo care au investit în refacerea ei şi au transformat-o într-una foarte cochetă.

SportM: Este un proiect pe termen lung?
Boroi: Da, cel puţin la nivelul contractului. Depinde şi de cât ne vor ţine buzunarele, pe noi ca instituţie şi pe domnul Tudor Niculescu, ca reprezentant al Turabo.

SportM: Care sunt obiectivele în acest sezon?
Boroi: Unele normale, consider eu. În primul rând, contruirea unor echipe de juniori şi tineret care să asigure viitorul. Apoi, o participare onorabilă în campionat şi Cupa României şi acumularea de experienţă internaţională graţie jocurilor din Balkan League. Dar dacă se va putea mai mult, şi sincer cred că aşa va fi, nu o să ne pară rău.

SportM: Veţi fi prezent la meciurile echipei?
Boroi: Am fost sâmbătă la Piteşti la debutul oficial al echipei şi o voi mai face de fiecare dată când programul mi-o va permite.

Transferuri pe bandă rulantă

Intrarea în Divizia A i-a făcut pe conducătorii Stelei să cauterapid soluţii de întărire a lotului. Astfel au fost aduşi nu mai puţin de cinci jucători străini care s-au alăturat tinerilor consideraţi de un alt străin, antrenorul sârb Predrag Vasici, suficient de talentaţi pentru a face parte din prima echipă.

Cum regulamentul FRB obligă echipele să aibe permanent pe teren cel puţin un jucător român, era nevoie şi de cineva cu experienţă. S-a acoperit şi acest segment prin transferarea de la Tg.Jiu a unui fost, Adrian Voinescu, şi a unui actual internaţional, Bogdan Popescu.

Ultima lovitură dată de Steaua pe piaţa transferurilor s-a numit Virgil Stănescu. Fostul căpitan al echipei naţionale a semnat cu roşalbaştri un contract valabil pe un an. 

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...