Baschet / Dorul, bata-l vina!

Transferată anul trecut de la campioana României, ICIM Arad, la formaţia belgiană Dexia Namur, Annemarie Părău s-a acomodat foarte greu departe de ţară. Deşi a ajuns pînă în optimile de finală ale Euroligii, cea mai tare competiţie intercluburi, iar prestaţiile sale au fost apreciate de belgieni, conducătoarea de joc a echipei naţionale vrea să joace într-o altă ţară. Motivul, dorinţa de a fi mai aproape de logodnicul ei, pivotul echipei naţionale de handbal, Marius Novanc.

Reporter: Cum te-ai acomodat în Belgia, a fost dificil fără familie?
Anne Marie Părău: Mi-a fost foarte greu la început, plîngeam în fiecare zi. Antrenamentele erau foarte intense şi în prima lună nu puteam dormi noaptea.

Reporter: Ţi-a plăcut ceva în mod deosebit în Namur?
Părău: Este un oraş foarte frumos. Centrul este plin de magazine şi restaurante, iar citadela este spectaculoasă.

Reporter: Ţi-ai făcut prietene, te-au ghidat prin oraş?
Părău: Bineînţeles. Au fost alături de mine atunci cînd îmi era greu din cauza distanţei de casă şi plîngeam.Veneau la mine să mă consoleze şi să mă înveselească. Acum ieşim deseori prin oraş să ne distrăm împreună.

Reporter: Care este atmosfera la meciurile de pe teren propriu?
Părău: La partidele din Euroligă vine foarte multă lume la sală. După finalul meciurilor avem obligaţia să mergem să stăm de vorbă cu spectatorii.

„Mi-a fost greu în Belgia la început, plîngeam în fiecare zi şi nu puteam dormi noaptea”

Reporter: Cum este concurenţa pentru postul de titular?
Părău: Destul de acerbă. Mă lupt cu o belgiancă de 19 ani, care joacă foarte bine pentru vîrsta ei, şi cu o jucătoare de 38 de ani, care a jucat în WNBA. Cea din urmă evolueză mai mult pe postul de extremă, pentru ca eu să pot juca fundaş.

Reporter: Cum ţi s-a părut nivelul Euroligii?
Părău: Este foarte greu, nu mă aşteptam să se joace atît de dur. Se joacă în regim de viteză şi forţă, iar fiecare echipă are cel puţin o jucătoare care a evoluat în WNBA.

Reporter: Ar face faţă o echipă românească în această competiţie?
Părău: Bineînţeles, dar doar cu mulţi bani investiţi în jucătoare de top. Există în România destule jucătoare de valoare, dovadă că ne-am calificat la Campionatul European.

Reporter: Mai ţii legătura cu fostele tale colege de la Arad?
Părău: Nu am fost la nici un meci, dar mă interesez zilnic pe internet de ele, citind ziarele. Mai vorbesc cu Ildico Nagy, este o prietenă foarte bună de-a mea şi-mi lipseşte mult. M-aş bucura ca fetele să reediteze succesul de anul trecut şi să iasă din nou campioane.

Continuarea in numarul 54 al revistei Sport Magazin powered by kicker

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...