BALONUL DE AUR – CRISTIANO RONALDO/ E mare!

Portughezul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a zdrobit pur şi simplu tradiţionalul scrutin organizat de prestigioasa publicaţie “France Fotball”. După un sezon excepţional, acesta a cucerit “Balonul de Aur” devansîndu-i fără probleme pe Lionel Messi şi Fernando Torres

Cu 77 de voturi din 96, Cristiano Ronaldo a cîştigat la pas trofeul “Balonul de Aur” în acest an. Portughezul l-a depăşit la puncte şi pe Kaka, mare cîştigător din sezonul trecut. Departe, mult mai departe în spatele său parcă s-au pierdut argentinianul Barcei, Lionel Messi, şi spaniolul lui FC Liverpool, Fernando Torres.

Al treilea portughez cuceritor

Cei 96 de “juraţi” reuniţi de “France Football” au recompensat cu generozitate triumful lui Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor, regularitatea excepţională din “Premier League”, precum şi golurile sale magnifice. Ronaldo pare fotbalistul complet: nepăsător la presiunea psihologică, atletic, tehnic, viclean, maestru în arta decisivă a contre-pied-ului şi dotat cu o incredibilă capacitate de accelerare. La toate acestea se adaugă: viziune colectivă a jocului, aptitudinea pasei decisive şi eficienţă a loviturilor efectuate de pe loc. Mai este nevoie de ceva?

Pe urmele “maeştrilor”

Cristiano Ronaldo se poate mîndri că este moştenitorul celebrilor Law, Bobby Charlton şi Best, cuceritori ai trofeului sub culorile lui Manchester United. Totodată, lusitanul este succesorul lui Eusebio şi Figo, singurii portughezi care au cîştigat “Balonul de Aur”. La 23 de ani, Ronaldo nu este şi cel mai tînăr deţinător al trofeului, fiind devansat de un alt Ronaldo, brazilianul care în 1997 avea doar 21 de ani.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...