Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

Avanpremiera la All Star Game

Pentru prima dată în istoria NBA, All Star Game se joacă pe teren neutru într-un oraş care a vrut de mult să găzduiască un asemenea eveniment, Las Vegas, dar care nu a primit acceptul din cauza jocurile de noroc practicate în cazinouri.

Cu toate acestea, în 2007, Las Vegas a primit ok-ul pentru a găzdui primul All Star Game disputat pe un teren neutru dar doar după ce s-a acceptat ca numeroasele cazinouri să nu introducă meciul Est – Vest în lista de partide pentru pariuri.

Dacă germanul Dirk Nowitzki, unul dintre cei mai buni jucători din Ligă, a spus despre Las Vegas că este un oraş amuzant şi se aşteaptă ca All Star Game-ul din acest an să fie un eveniment istoric, Gilbert Arenas, apărătorul lui Washington Wizards, s-a declarat încântat de posibilitatea de a participa pentru a treia oară consecutiv la All Star Game şi de a face echipă pentru Conferinţa Est cu vedete precum LeBron James, Shaq ONeal şi Dwyane Wade.

Ediţia din 2007 a NBA All Star Game este a 56-a iar până acum Est-ul conduce cu 34-21 în istoria întâlnirilor cu vedetele din Vest.

Faţă de formulele iniţiale, din echipe Est-ului va lipsi Jason Kidd în timp ce formaţia Vest-ului nu-i va avea la dispoziţie pe Carlos Boozer, Allan Iverson, Steve Nash şi Yao Ming, astfel că cel puţin din lista accidentaţilor Est-ul pare şi în acest an favorit după ce s-a impus cu 125-115 la Denver, în 2005, şi cu 122-120 la Houston, în 2006.

Est-ul, pregătit de Eddie Jordan, antrenorul lui Washington Wizards, va începe cu Gilbert Arenas, Chris Bosh, LeBron James, Shaquille ONeal şi Dwyane Wade, iar pe banca de rezerve se vor afla Chauncey Billups, Caron Butler, Vince Carter, Richard Hamilton, Jermaine ONeal, Dwight Howard şi Joe Johnson.

Joe Johnson, Dwight Howard şi Caron Butler sunt debutanţi la un asemenea eveniment, veteranul Shaq ONeal, 34 de ani, este la a 14-a selecţie, dar el este şi cel mai greu jucător din echipă, 147 de kilograme, în timp ce Richard Hamilton are doar 88 de kilograme.

Vest-ul, antrenat de Mike DAntoni, tehnicianul lui Phoenix Suns, va începe cu Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett, Tracy McGready şi Ray Allen, în timp ce pe banca de rezerve se vor afla Carmelo Anthony, Josh Howard, Shawn Marion, Dirk Nowitzki, Mehmet Okur, Tony Parker şi Amare Stoudamire.

Carmelo Anthony, Josh Howard şi Mehmet Okur sunt debutanţi la un asemenea eveniment în timp ce Kobe Bryant deşi are doar 28 de ani este la a noua prezenţă în NBA All Star Game, la fel ca Tim Duncan, 30 de ani, iar Kevin Garnett, 30 de ani, este la a 10-a selecţie.

Vest-ul pierde prin accidentările din echipă şi la capitolul forţă, în absenţa primilor doi grei, Yao Ming şi Carlos Boozer, vesticii vor miza pe turcul Mehmet Okur, 119 kilograme, şi Tim Duncan, 117 kilograme, în vreme ce la polul opus se află Tony Parker, 81 de kilograme, în absenţa lui Allan Iverson, 75 de kilograme.

în meciul de deschidere al All Star Weekend, Seniorii i-au învins pe debutanţi cu un scor categoric, 155-114, MVP fiind ales David Lee, de la New York Knicks, 30 de puncte, 11 recuperări şi patru pase decisive.

în partida vedetelor, Est-ul a învins Vest-ul cu 40-21 după un meci în care au evoluat nume precum actorii David Arquette, Michael Clarke Duncan, Taye Diggs, Jamie Kennedy şi Jonathan Silverman, comicul Chris Tucker sau cântăreţii Bow Wow şi Nelly.

Dwyane Wade, de la Miami Heat, a câştigat concursul Play Stations Skills Challenge pentru al doilea an consecutiv, colegul său Jason Kapono a câştigat concursul de aruncări de la distanţă, Gerald Green, de la codaşa Boston Celtics, a luat titlul la concursul de slam-dunk-uri, iar echipa Detroit, alcătuită din Bill Laimbeer, Chauncey Billups şi Swin Cash a câştigat titlul la concursul pe echipe.

Toată lumea aşteaptă însă marele eveniment de luni dimineaţă, ora 3.00, ora României, un All Star Game în vocabularul căruia cuvântul „apărare” nu există şi în care LeBron James va încerca să-şi menţină titlul de MVP primit anul trecut.

Au mai fost declaraţi MVP al All Star Game-ului de-a lungul timpului legende precum Bob Cousy, Bill Sherman, Bob Pettit, Wilt Chamberlin, Oscar Robertson, Rick Barry, Lenny Wilkens, Jerry Lucas, Julius Erving, Nate Archibald, Larry Bird, Isiah Thomas, Tom Chambers, Michael Jordan, Karl Malone, Magic Johnson, Charles Barkley, John Stockton, Scottie Pippen, Mitch Ritchmond, Glenn Rice sau încă actualii Tim Duncan, Shaquille ONeal, Allan Iverson, Kobe Bryant, Kevin Garnett sau LeBron James.

Citeste mai multe!