Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

Avancronica / Bayer Leverkusen – Osasuna Pamplona

Nemţii s-au calificat între cele mai bune opt echipe din această competiţie paradoxal după cel mai bun meci făcut de Bayer în întreg sezonul european, 3-0 acasă cu Lens în manşa a doua a optimilor. De partea cealaltă, Osasuna a avut de tras în cele două faze precedente Nekounam marcând golul calificării în al 210-lea minut al dublei cu Bordeaux după un 0-0 total iar Webo a marcat pentru victoria de acasă cu Rangers venită după 1-1 în deplasare.

Antrenorul lui Bayer, Michael Skibbe, dar şi directorul sportiv, Rudy Voller, sunt extrem de încrezători în şansele avute de echipa lor chiar dacă Bayer joacă primul meci acasă iar Osasuna este o formaţie extrem de tehnică, ca orice altă echipă spaniolă.

Tehnicianul spaniolilor, Cuco Ziganda, consideră pe Bayer favorită, mai ales datorită problemelor de moral avute de Osasuna care a fost eliminată de o echipă din Bundesliga în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dar speră ca echipa sa să obţină un rezultat pozitiv în Germania pentru a-şi consolida calificarea în returul de pe teren propriu.

Leverkusen are şase victorii, trei egaluri şi opt înfrângeri contra unor echipe din Spania şi nu a mai ajuns în sferturile de finală ale unei cupe europene din 2001-2002, când a eliminat pe Liverpool cu 4-3 în sferturile Ligii Campionilor, în timp ce Osasuna este pentru prima dată calificată într-o asemenea fază a unei cupe europene şi mizează din plin pe atacantul italian de origine argentiniană Bernardo Romeo, fotbalist ce a jucat în Bundesliga între 2002 şi 2005.

Citeste mai multe!