AutoArena/ Un finlandez in Romania

0
342

Sezonul 2008 al CRR va fi cu siguranţă mai interesant şi mai disputat, în condiţiile în care la startul său se vor alinia două echipe noi. Prima este Hiparion Invest Rally Team, care îi are în componenţă pe Cătălin Berari (Grupa H), Nistor Duval (Grupa A) şi, marea surpriză, pe finlandezul Jarkko Miettinen (Grupa N).

Pilotul finlandez nu este necunoscut iubitorilor automobilismului sportiv de la noi, el fiind prezent şi la Pirelli Rally Show Sibiu 2007, unde a făcut un adevărat spectacol, el obţinînd cei mai buni timpi la volanul tuturor celor trei tipuri de maşini pe care s-a concurat.

Vizavi de înfiinţarea echipei, Jarkko a spus că “este o idee foarte bună pe care a pus-o în practică prietenul meu Cătălin Berari. Din cîte am văzut, există piloţi de valoare în România şi cred că va fi un an competiţional cel puţin interesant. Sper să fiu rapid pe probele speciale, să nu am probleme tehnice şi, de ce nu, să devin campion”, a declarat Jarkko.

Pe ultima sută de metri, înainte de startul primei etape, care va avea loc weekend-ul viitor, la Braşov, Campionatul de Raliuri al României s-a mai îmbogăţit cu încă o echipă, soră cu cea prezentată mai sus, ce îşi propune rezultate cît mai bune şi o clasare cît mai aproape de vîrful topului. Este vorba despre Hiparion Invest Rally Team 2, care îi are în componenţă pe Cătălin Cismaru/Gabriel Lazăr (Mitsubishi EVO 9 – Grupa N), Alexandru Mitroi/Valentin Hard (Citroen C2R2 – Grupa A) şi Lucian Boroianu/Marian Drilea (Mitsubishi EVO 6 – Grupa H). “Am acceptat provocarea, deoarece în această echipă voi fi coleg cu doi piloţi valoroşi, care sînt convins că îşi doresc să arate că au valoare. Toţi sîntem tineri şi cred că acum chiar avem o şansă mare să demonstrăm că a venit şi timpul nostru. Ne respectăm toţi adversarii – şi aici îi includ şi pe “fraţii” noştri mai mari de la Hiparion Invest RT 1 -, dar vrem să cîştigăm”, a declarat Cătălin Cismaru, ocupantul locului 8 în clasamentul general în 2007.

           

Continuarea in numarul 100
(4 – 10 martie 2008)
Sport Magazin