AutoArena/ Ibiza, vedeta gamei Seat

La doar o zi după ce a prezentat prima imagine teaser şi aproape o lună de la dezvăluirea conceptului Bocanegra la Geneva, Seat a dat publicităţii primele fotografii şi detalii oficiale cu cea de-a patra generaţie a hatchback-ului Seat Ibiza.

Opera fostului designer Lamborghini, Luc Donckerwolke, noul Ibiza este considerat de spanioli cel mai important nou produs din istoria recentă. Acesta va fi realizat şi în alte versiuni de caroserie, îndelung aşteptatul sedan compact şi break, aceasta din urmă bazată pe generaţia precedentă a lui Audi A4. Comparativ cu actualul model, noul Seat Ibiza a crescut în dimensiuni, măsurînd 4,05 metri în lungime (faţă de 3,97 cît are acum) şi avînd un volum al portbagajului de 292 litri cu bancheta ridicată. A crescut şi lăţimea, graţie şasiului activ, iar ecartamentele faţă şi spate sînt cu 30, respectiv 33 mm mai mari. De asemenea, noul Ibiza va fi dotat şi cu sistemele de siguranţă ABS şi EBD.

Modelul cu tracţiune pe puntea faţă este disponibil cu două variante de motorizări pe benzină, 1,2 litri/70 CP şi 1,4 litri/85 CP, şi cu un diesel de 1,6 litri/102 CP. Toate propulsoarele sînt conectate la o transmisie manuală cu cinci trepte.

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...