AutoArena/ Business-ul Ferrari

0
187

Italienii au făcut publice rezultatele fi nanciare pe anul 2007, unele record pentru ei, dar, în acelaşi timp, Jean Todt a anunţat că renunţă la funcţia de director general al companiei

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a condus şedinţa anuală a acţionarilor companiei Ferrari, în cadrul căreia s-au făcut publice rezultatele fi – nanciare ale producătorului italian. Avînd în vedere că este vorba despre un faimos producător de maşini sport, ne-am gîndit că putem să vă dăm mai multe detalii chiar şi într-o revistă de sport.

Aşadar, să trecem direct la sume, pentru că sînteţi curioşi, cu siguranţă. Trebuie precizat încă de la început că anul trecut a fost unul foarte bun pentru “Căluţul cabrat”, atît din punct de vedere sportiv, cît şi fi nanciar. Aşa că, în momentul în care s-a tras linie şi s-au făcut adunările, s-au obţinut rezultate record pentru compania italiană. Aşadar, în 2007, Ferrari a avut încasări de 1.668 de milioane de euro, a livrat 6.465 de maşini la clienţi, a obţinut 266 de milioane de euro drept rezultat al unor decizii manageriale şi a investit 300 de milioane de euro în cercetarea şi dezvoltarea maşinilor GT.

Ca urmare a acestor rezultate, Luca di Montezemolo a fost confi rmat în funcţia de preşedinte al Ferrari. În acelaşi timp însă, fostul boss al echipei de Formula 1, Jean Todt, a anunţat că vrea să renunţe la funcţia de director general al companiei. Astfel, francezul a rămas doar preşedinte al diviziilor Ferrari Asia Pacifi c şi al Ferrari West Europe şi reprezentant al italienilor în Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Jean Todt a venit la Ferrari în 1993 ca director al diviziei sportive, în 2004 a fost numit manager general al Ferrari, iar în 2006 a fost avansat drept director general al companiei. De cînd Todt a venit la Ferrari, Scuderia a cîştigat de şase ori titlul mondial al piloţilor, de şapte ori titlul la constructori şi s-a impus în 98 de Mari Premii de Formula 1. Noul director general al Ferrari va fi Amedeo Felisa, fostul manager general, care şi-a început cariera în cadrul companiei în 1990 ca director de dezvoltare a produselor.

           

Integral in numarul 103
(25-31 martie 2008)
Sport Magazin