AUTO/ Revolut ia Audi A8

Noua masina are un design mult diferit fat a de actualul model, folosind multe elemente ce s-au regasit în premiera pe modelul A4, diferen tele cele mai vizibile fiind la part ile frontale si posterioare. Conform presedintelui companiei, Rupert Stadler, noul A8 demonstreaza de ce este capabil brand-ul Audi si vine cu o noua linie de design ce se va regasi în urmatorii ani la toata gama.

Masina proaspat lansata este mai mare decât modelul precedent, având peste 5 metri lungime, aproape doi metri lat ime si aproape 1,5 metri înalt ime. În acelasi timp, este mai lunga si mai lata decât rivalii Mercedes S-Klasse si BMW Seria7, dar mai joasa decât amândoua. Per total, noul A8 este în acest moment cel mai mare automobil din segmentul sau.

Audi a construit noua limuzina integral din aluminiu si aliaje usoare, ob tinându-se astfel o greutate cu 110 kg mai mica decât la vechiul model. Conform estimarilor producatorului, acest lucru va contribui la o reducere cu aproape 20% a consumului de combustibil. La momentul punerii în vânzare, noul A8 va  fi disponibil cu doua motoare, unul pe benzina si unul pe motorina, ambele având o dispunere V8 si o capacitate de 4,2 litri.

În ultima parte a lui 2010, A8 va fi echipat si cu un motor V6 diesel de trei litri. Si interiorul limuzinei este complet nou. Schimbatorul de viteza este unul electronic cu patru pozit ii, comanda sistemului MMI a fost mutata mai sus, pe consola centrala, iar display-ul sistemului multimedia este acum de tip touch-screen.

Articolul anteriorAUTO/ Fiesta S2000
Articolul urmatorAUTO/ Scandalul Zoe
Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...