Te asteptam si pe retelel sociale

AutoArena

AUTO – LANSARE/ Noul Seat Ibiza

Lansarea noului Ibiza a fost organizată de SEAT la Centrul pentru Dezvoltare şi Producţie din Martorell, de lîngă Barcelona, Spania. Sportivitatea şi designul, precum şi precizia de înaltă calitate, obişnuite pentru SEAT, reprezintă caracteristicile esenţiale ale noului membru al familiei SEAT. Preşedintele SEAT, Erich Schmitt, descrie noul model de clasă mică astfel: „Noul SEAT Ibiza este un automobil adresat tinerilor şi celor cu spiritul tînăr – oameni care apreciază designul, sportivitatea şi calitatea, şi care, în acelaşi timp, sunt preocupati de mediul înconjurător.”

Noul SEAT Ibiza se bucură în primul rînd de beneficiile asigurate de noua platformă tehnică, avînd atît ampatamentul, cît şi ecartamentul mai mari generînd caracteristici aerodinamice superioare. În acelaşi timp, Ibiza îşi extinde parametrii de confort şi siguranţă cu senzorii de parcare şi proiectoarele cu funcţie cornering, precum şi cu noul sistem de airbag-uri.

Noul SEAT Ibiza combină confortul şi siguranţa cu greutatea redusă. Greutatea redusă, motoarele eficiente şi raporturile de transmisie reconfigurate, toate acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor. Toate versiunile cu motorizări pe benzină emit sub 160g CO2 / km, în timp ce întreaga gamă de motorizări diesel menţine emisiile CO2 sub 120g/km. Aşa cum remarca Schmitt, „noul SEAT Ibiza a fost creat pentru a spori emoţiile şi a reduce emisiile.” Aspectul noului SEAT Ibiza este definit de noul concept „Arrow Design”. Partea frontală nou proiectată şi liniile clar conturate pe întreaga lungime reafirmă caracteristicile dinamice şi moderne ale vehiculului, în timp ce marea atenţie acordată detaliilor pregăteşte şi mai mult modelul spaniol pentru şosea. Noul SEAT Ibiza şi-a făcut debutul la Salonul Auto de la Madrid, pe data de 22 mai 2008, după care a fost lansat pe piaţa europeană. Maşina este disponibilă de ceva timp în România, mai multe informaţii despre ea putînd găsi pe site-ul www.seat.ro.

Citeste mai multe!