Asesoft a luat Cupa României

CSU Asesoft Ploieşti, formaţia care domină baschetul românesc de ceva timp încoace, s-a distrat în finala Cupei României cu Elba Timişoara, prahovenii cucerind trofeul după o victorie categoric, 89-66.

Echipa antrenată de Mladen Jojic a câştigat pentru a patra oară consecutiv Cupa României la baschet masculin însă de această dată ploieştenii au avut parte de numeroase atacuri extra-sportive din partea rivalilor, şi în special din partea lui Dinamo şi a lui U Mobitelco Cluj.

Mai întâi dinamoviştii au atacat arbitrajele înaintea derbiului direct din sferturi, Asesoft a anunţat că se retrage din competiţie dar până la urmă ploieştenii au jucat şi au obţinut calificarea în Final Four.

Apoi, după semifinala de vineri cu Mobitelco Cluj, ardelenii au atacat arbitrajul şi au anunţat că nu se vor prezenta la finala mică de azi cu Atlassib Sibiu, lucru care s-a şi întâmplat de altfel, sibienii câştigând medaliile de bronz după o victorie la masa verde, 20-0.

În marea finală însă, cu Virgil Căruţaşu, Adrian Blidaru şi, mai ales, Reggie Elliott în prim plan, Asesoft Ploieşti a dominat copios meciul cu Elba Timişoara şi a câştigat la pas Cupa României, 89-66.

Echipa lui Mladen Jojic a câştigat cu 30-13 primul sfert, a condus la pauză cu 48-34 după ce a pierdut sfertul doi cu 18-21, a reuşit un 25-19 în sfertul trei şi deşi a jucat cu rezervele pe final, Asesoft a câştigat şi ultimul sfert cu 16-13 pentru a se impune în meci cu 89-66.
 

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...