AS Roma – Inter / Mircea Radulescu: Va fi egal

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, crede că Roma şi Inter îşi vor împărţi punctele pe “Olimpico”

SportM: Este Roma – Inter un meci pentru scudetto?
Rădulescu: E prea devreme să vorbim despre o partidă decisivă pentru titlu, dar sînt convins că deznodămîntul acestui joc va atîrna greu la finele sezonului. Roma – Internazionale este un meci care se joacă la încărcătură maximă, la temperaturi ridicate, dacă pot spune aşa. Vulcanul “Olimpico” va erupe sîmbătă. Există o anumită tradiţie în jurul acestei întîlniri.

SportM: Roma bate tot şi în campionat, şi în Ligă, în timp ce “nerazzurri” traversează o criză…
Rădulescu: Faptul că cele două concurează în Liga Campionilor sugerează amploarea derby-ului. Şi Roma, şi Inter sînt formaţii de anvergură continentală. Într‑adevăr, Roma a început excelent şi în Serie A, şi în Europa, pe cînd milanezii au pierdut şocant la Istanbul, cu Fenerbahce. Dar întrun derby, aceste chestiuni trec în plan secund. Ambele echipe se vor mobiliza la maximum, vor da totul pentru izbîndă.

SportM: În acest an, Totti & Co. le-au “furat” interiştilor Cupa şi Supercupa. În finala Cupei s-a înregistrat chiar un 6-2…
Rădulescu: Ce show a ieşit! Reţin perfect. Totuşi, în opinia mea, nu vom asista la un deja-vu. S-au schimbat multe de atunci, nu vom mai vedea la lucru aceleaşi garnituri. În fotbal, cîteva luni sînt o eternitate. Acel 6-2 este un rezultat unic, de pus în ramă. Nu ştiu de cîte ori se va mai întîlni Roma cu el, contra Interului.

SportM: Spalletti şi Mancini se numără printre cei mai valoroşi antrenori ai Europei. Pe care îl apreciaţi mai mult?
Rădulescu: Pe tehnicianul lui Inter, Roberto Mancini. Îl prefer pe “Mancio” deoarece joacă mai ofensiv.

SportM: Cît va conta absenţa lui Chivu din apărarea campioanei Italiei?
Rădulescu: Nu va fi o tragedie. Cristi n-a debutat sub cele mai bune auspicii la Inter şi deocamdată nu e o piesă grea. Sper să se impună cu timpul.

SportM: Poate brazilianul Adriano să decidă meciul, dacă va juca?
Rădulescu: Un singur şut trimis aşa cum ştie el i-ar fi suficient. Adriano e un tip de impact, un învingător. Trece printr-o perioadă dificilă, dar ca fotbalist mai are de spus o groază de lucruri. Şi duelul cu Roma e ocazia să se trezească din hibernare. Dacă va fi folosit.

SportM: Deja se vorbeşte despre Super-Roma. Să fie acesta sezonul “giallorossilor”?
Rădulescu: Semnele debutului de stagiune ne îndreptăţesc să credem că da. Ar fi frumos să ia titlul iar, după şapte ani.

SportM: Cu cine veţi ţine în derby?
Rădulescu: Cu AS Roma. Mi-a intrat la suflet din perioada cînd Chivu era acolo.

SportM: Un pronostic?
Rădulescu: Eu văd o remiză. Cercetaţi statistica şi veţi descoperi că acest gen de întîlniri, de gradul zero, se termină în Italia mai ales printr-un egal.


Sport Magazin numarul 78 (24 – 30 septembrie 2007)

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...