Arsenal s-a calificat în optimile de finala ale Cupei Angliei

In ultima rejucare din 16-imile de finală ale Cupei Angliei, Arsenal Londra s-a impus cu 3-1 după prelungiri pe terenul lui Bolton Wanderers şi s-a calificat în optimi unde va întâlni sâmbătă pe Blackburn Rovers.

Meciul de pe Reebok Stadium a fost unul nebun cu multe ocazii de o parte şi de cealaltă, cu patru goluri, cu cartonaşe roşii şi penaltiuri ratate dar şi cu o ratare imensă a lui Emanuel Adebayor.

Arsenal a deschis scorul în minutul 13 prin Emanuel Adebayor, şut deviat care l-a păcălit pe Jaaskelainen, dar Bolton a egalat în minutul 92 prin Meite, după o fază la care gazdele atacau şi cu portarul, şi a dus jocul în prelungiri.

în minutul 108, Ljungberg a făcut 2-1 pentru Arsenal cu şut splendid din colţul careului mare în diagonală şi după ce Ben Haim a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene în minutul 117, Arsenal a închis tabela şi a decis soarta calificării prin golul marcat de Adebayor în minutul 123 după un atac purtar împreună cu Baptista contra portarului advers.

în ciuda victoriei cu 3-1, Arsenal a mai ratat încă aproximativ 10 ocazii dintre care două penaltiuri, Gilberto Silva în minutul 64 şi Baptista în minutul 120 ratând cadrul porţii cu şuturi de la punctul cu var, şi o bară, Adebayor în minutul 85.

Nici Bolton nu s-a mişcat rău, a ratat opt ocazii de gol dintre care două bare, Giannakopoulos în minutul 43 şi Nolan în minutul 97, dar pe final a plătit tribut lipsei de concentrare şi condiţiei fizice mai slabe.

Bolton a jucat cu Jaaskelainen – Ivan Campo, Meite, Ben Haim, Gardner (H. Pedersen 84) – Giannakopoulos (Vaz Te 74), Taymourian (Idan Tal 84), Speed, Nolan – Diouf, Anelka, iar Arsenal a răspuns cu Almunia – Diaby, Toure, Djourou (Hoyte 92), Clichy – A. Hleb (Ljungberg 77), Gilberto Silva, Denilson, Rosicky (Aliadiere 91) – Adebayor, Baptista.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...