ANGLIA/ Se cauta capitan

Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, este convins că Wayne Rooney poate deveni viitorul căpitan al naţionalei Albionului, dar a subliniat totodată că vedeta lui Manchester United mai trebuie să se maturizeze. „Este un lider şi un bun exemplu de devotament pe teren. Este nevoie să-i mai acordăm însă timp să capete experienţă. La ora actuală este cel mai talentat tînăr jucător englez şi mai are potenţial să crească în valoare. Sînt sigur că va deveni căpitanul naţionalei într-o bună zi”, a spus Capello.

Rooney a purtat deja banderola de căpitan la echipa sa de club, Manchester United. Temperamentul său vulcanic, care s-a materializat uneori nefericit prin cartonaşe roşii şi suspendări, l-a făcut însă pe Fabio Capello să fie încă rezervat în privinţa oportunităţii ca atacantul „diavolilor roşii” să primească această responsabilitate şi la echipa naţională.

La Campionatul Mondial din 2006, Rooney a fost eliminat în sferturile de finală contra Portugaliei, englezii pierzînd ulterior la penalty- uri. Între timp, tehnicianul italian a declarat că, pînă la începerea preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010, banderola de căpitan al naţionalei Angliei va fi purtată, cel mai probabil, prin rotaţie de către elevii săi.