ANGLIA/ Manchester se apropie de glorie

Dacă vor câştiga cele două meciuri pe care le au de disputat în această săptămână, “diavolii roşii” pot egala recordul de 18 titluri al marilor rivali de la Liverpool

După succesul categoric în faţa lui Arsenal din semifinalele Ligii Campionilor, trupa lui Sir Alex Ferguson are un moral excelent. În acest context, doar o minune ar putea face ca medaliile de campioni să nu poposească anul acesta pe “Old Trafford”. Miercuri, Manchester joacă în deplasare un meci restanţă din Premier League, contra lui Wigan. Va fi însă mai mult o formalitate, “diavolii roşii” câştigând toate cele opt partide precedente disputate de la promovarea lui Wigan pe prima scenă a fotbalului englez, în 2005.

Urmează în week-end marele derby cu Arsenal. O victorie contra “tunarilor”, coroborată cu un pas greşit al lui Liverpool în deplasarea de la WBA, ar face ca Manchester să-i egaleze pe “cormorani” la numărul de titluri câştigate. Calculele hârtiei spun însă că Liverpool nu se poate împiedica pe terenul lui WBA, o formaţie virtual retrogradată şi care nu a marcat nici măcar un gol “cormoranilor” în ultimele şapte confruntări directe.

Bătălia pentru “caşcaval”

Secretarul de stat pentru Cultură, Media şi Sport, Andy Burnham, a afirmat că cele patru mari formaţii din Premier League, Manchester United, Chelsea, Arsenal şi Liverpool, trebuie să împartă o parte din banii din cupele europene cu restul echipelor.

Burnham, suporter al lui Everton, vrea ca miliardul de lire sterline provenit din drepturile TV şi sponsorizări să fie împărţit aproape egal celor 20 de cluburi din Premier League, iar autorităţile engleze susţin propunerea.

Jumătate din miliardul de lire sterline este împărţit egal către cele 20 de cluburi, 25 de procente sunt oferite în funcţie de locul ocupat în clasament, iar restul în funcţie de numărul partidelor televizate. Raportul între câştigul cluburilor mari faţă de cele mici este de 1,6 la 1. Manchester United, echipa campioană, a primit 49,3 milioane de lire sterline anul trecut în Premier League, Arsenal a încasat 47 de milioane, Chelsea a primit 45,5 milioane de lire sterline, iar Liverpool 45,4. Echipa care a primit cei mai puţini bani sezonul trecut a fost Reading, cu 30 de milioane de lire sterline.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...