Anglia, League One/ Un club trasnit

0
118

Fără a reuşi un rezultat cu adevărat notabil în cei peste o sută de ani de existenţă, Doncaster Rovers este totuşi un club cunoscut în Anglia, graţie unor momente inedite din istoria grupării.

Doncaster deţine două recorduri diametral opuse în Albion: cele mai multe victorii într-un sezon (33, în ediţia 1946-1947) şi, totodată, cele mai multe înfrîngeri înregistrate într-o stagiune (34, în ediţia 1997-1998). Doncaster se poate mîndri şi cu faptul că, pe 3 martie 1946, a jucat împotriva lui Stockport cel mai lung meci din istoria fotbalului: 203 minute, partida fiind întreruptă după lăsarea întunericului.

După retrogradarea ruşinoasă în Conference (al cincilea eşalon valoric) la finalul sezonului 1997-1998, Doncaster a ţinut prima pagină a tabloidelor britanice cu o altă poveste tragi-comică: preşedintele Ken Richardson a fost trimis la închisoare după ce a încercat să dea foc stadionului propriei echipe, “Belle Vue”, cu intenţia de a cîştiga ulterior banii proveniţi din poliţa de asigurare.

Două promovări succesive, în 2003 şi 2004, plus inaugurarea unei noi arene de 15.000 de locuri, pe 1 ianuarie 2007, au făcut ca Doncaster să îşi creeze în sfîrşit imaginea unui club care doreşte să facă pasul către marea performanţă. În acest sezon, clubul se bate cu şanse mari la promovarea în League Championship, al doilea eşalon valoric din Anglia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here