ANGLIA/ Derby-uri de foc in Manchester si Londra

Etapa a şasea din Premier League programează două partide foarte interesante prin prisma rivalităţii dintre combatante, dar şi a parcursului lor în acest debut de sezon.

În declin în ultimii ani, Tottenham încearcă să revinăîn acest an la performanţele din deceniile trecute. Startul bun de campionat trebuie însă confirmat în faţa marilor forţe din Premier League. După ce s-au duelat în week-end-ul trecut cu campioana en-titre Manchester United, „The Spurs” dau piept în acest final de săptămână cu rivala londoneză Chelsea.

Între cele două formaţii din capitala Angliei există o rivalitate acerbă, care datează conform istoricilor din 1967, an în care Chelsea şi Tottenham îşi disputau prima finală a Cupei Angliei între două echipe londoneze. Formaţia antrenată de veteranul Harry Redknapp speră să obţină prima victorie pe „Stamford Bridge” din ultimul deceniu, dar Drogba&Co par într-o formă foarte bună şi meciul este deschis oricărui rezultat. Derby-ul londonez dintre Chelsea şi Tottenham a produs câteva partide foarte spectaculoase în ultimii ani, cap de listă fiind un 4-4 pe White Hart Lane.

„Diavolii-roşii” vor să îi „ardă” pe şeici

Derby-ul oraşului Manchester se anunţă unul foarte încins în acest sezon. Pe „Old Trafford” va sosi o constelaţie de vedete, strânsă la City cu ajutorul sutelor de milioane de dolari investiţi de patronii arabi. Gazdele nu se tem însă de numele din tabăra adversă, mai ales că United dispune de cel puţin la fel de mulţi jucători de 24 de karate. În plus, „diavolii- roşii” au de partea lor omogenitatea şi experienţa date de atâtea meciuri cheie jucate. Anul trecut, elevii lui Sir Alex Ferguson au învins de două ori rivala locală, reuşind astfel să îşi ia revanşa în faţa suporterilor pentru cele două insuccese contra lui City din urmă cu două sezoane.

Programul etapei a VI-a:

Sâmbătă, ora 14.45
Burnley – Sunderland

Sâmbătă, ora 17.00

Arsenal – Wigan
Aston Villa – Portsmouth
Bolton – Stoke
Hull – Birmingham

Sâmbătă, ora 19.30
West Ham – Liverpool

Duminică, ora 15.30
Manchester United – Manchester City

Duminică, ora 16.00
Wolves – Fulham

Duminică, ora 17.00
Everton – Blackburn

Duminică, ora 18.00
Chelsea – Tottenham

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...