ANGLIA/ “Cormoranii” vor razbunare pe “Stamford Bridge”

Eliminată de fiecare dată de Chelsea în ultimele două sezoane din Liga Campionilor, Liverpool speră să se revanşeze în deplasarea din această rundă a Premier League

Etapa a VIII-a debutează sâmbătă şi se încheie luni seara cu un duel foarte interesant între Aston Villa şi Manchester City. Tottenham deschide balul cu o deplasare la Bolton, formaţie în faţa căreia nu a mai câştigat de un deceniu. Pentru londonezi meciul din week-end ar fi un bun prilej să spargă acest ghinion, în contextul în care Bolton a obţinut un singur punct pe propriul teren în primele trei etape. Cu un bilanţ perfect acasă, Burnley primeşte replica lui Birmingham, o formaţie anostă, lipsită de strălucirea concitadinilor de la Aston Villa.

Hull şi Wigan se duelează într-un derby al echipelor din subsolul clasamentului. În sezonul trecut, Wigan a făcut show pe KC Stadium, impunându- se cu 5-0, motiv pentru care porneşte cu un uşor ascendent moral această confruntare.

După plecarea lui Harry Redknapp la Tottenham, Portsmouth a intrat într-un declin pronunţat, iar probleme fi nanciare se răsfrâng în mod direct asupra rezultatelor echipei. Codaşa din Premier League încearcă să obţină totuşi primul ei punct în deplasare pe terenul lui Wolves, mai ales că ultimele cinci meciuri directe pe “Molineaux Stadium” s-au terminat de fi ecare dată la egalitate.

După un start mai timid de sezon, Manchester United rulează din nou cu motoarele turate la maximum. În acest context, Sunderland pare o victimă sigură în faţa “diavolilor-roşii”, în ultimele zece deplasări pe “Old Traff ord” reuşind doar un egal (0-0) şi acela chinuit. Un duel similar se anunţă şi cel dintre Arsenal şi Blackburn. Trupa de puşti a lui Arsene Wenger continuă să joace foarte ofensiv şi în acest sezon şi calcă astfel totul în picioare pe “Emirates”. În ultimii cinci ani, oaspeţii au fost efectiv bombardaţi de “tunari”, care le-au administrat cinci înfrângeri la minim trei goluri diferenţă.

Derby pentru titlu

În plină criză financiară, West Ham se agaţă de orice meci pentru a strânge sufi ciente puncte care să îi asigure supravieţuirea în Premier League. Derby- ul londonez cu Fulham se încadrează în acest tipar, oaspeţii reuşind doar trei egaluri în ultimele zece confruntări directe cu “ciocănarii”.

În fine, cel mai aşteptat meci al etapei a VIII-a este fără îndoială cel dintre Chelsea şi Liverpool. “Albaştrii” i-au oprit pe Gerrard & Co. din cursa pentru trofeul Ligii Campionilor în ultimele două sezoane, la capătul unor meciuri interzise cardiacilor. În 2008 londonezii au mers mai departe după ce au câştigat în prelungiri cu 3-2 partida retur (1-1 pe “Anfield Road”). Anul trecut istoria s-a repetat. Chelsea a câştigat cu 3-1 în deplasare, dar a tremurat serios în retur fiind condusă cu 2-0 pe “Stamford Bridge”. Până la urmă, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 4-4, “cormoranii” prăbuşinduse în lacrimi pe gazon. Duelurile spectaculoase din cupele europene dintre Chelsea şi Liverpool nu şi-au găsit însă un sinonim şi în campionat, acolo unde meciurile dintre cele două pretendente la titlu au fost deseori ultra-tacticizate. De altfel, în precedentele patru confruntări din Premier League, pe “Stamford Bridge” s-a marcat maximum un gol pe meci, statistică elocventă pentru raportul de forţe din teren.

Program etapa a VIII-a

Bolton – Tottenham
Burnley – Birmingham
Hull – Wigan
Wolves – Portsmouth
Manchester United – Sunderland
Arsenal – Blackburn
Everton – Stoke
West Ham – Fulham
Chelsea – Liverpool
Aston Villa – Manchester City

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...