ANALIZA/ XI-le etapei

Antrenor: Marius Lacatus

Parcursul fantastic al Stelei în acest retur i se datoreaza în mare masura si lui Lacatus. Tehnicianul are în primul rînd meritul de a fi imprimat echipei spiritul sa de luptator din vremurile cînd era supranumit „Fiara”. În plus, Lacatus e singurul antrenor din Ghencea care a reusit sa treaca peste pretentiile fantasmagorice ale lui Gigi Becali.

Portar Bogdan Lobonţ

Internaţionalul dinamovist a reuşit sa faca repede uitate gafele din partida cu Universitatea Craiova. În derbyul cu Rapid a aparat foarte bine, anunţîndu-se titular la viitorul Campionat European.

Fundaş dreapta George Blay

A acoperit foarte bine banda terenului nelasînd nici un culoar liber atacanţilor giuleşteni. Ghanezul a demonstrat ca atunci cînd se concentreaza are un joc curat şi eficient.

Fundaş central Mariko Daouda

Africanul a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren în duelul dintre Dacia şi CFR. Starurile din atacul clujean nu au avut nici o şansa în duelurile cu puternicul fundaş al Daciei.

Fundaş central Mirel Radoi

Capitanul stelist pare croit dupa imaginea actuala a Stelei. Dur, încapaţînat, cu spirit de sacrificiu dus pîna la extrem, Radoi are spiritul luptatorului decis sa depuna în vitrina titlul de campioana.

Fundaş stînga Vladimir Bozovici

Spaima poliţiştilor rutieri demonstreaza în fiecare partida ca viaţa de dincolo de teren nu are legatura cu prestaţiile de pe gazon. Bozovici este cu siguranţa unul dintre cei mai buni fundaşi stînga din campionatul intern.

Mijlocaş dreapta Bogdan Mara

Considerat la un moment dat un fotbalist terminat, Mara s-a integrat perfect în angrenajul echipei lui Dan Petrescu. O treime dintre victoriile Urziceniului poarta amprenta mijlocaşului.

Mijlocaş central Ovidiu Petre

Deşi cîndva nu era un fotbalist extrem de tehnic, Ovidiu Petre ordoneaza jocul Stelei la mijlocul terenului. Prestaţia sa în partida contra Craiovei a fost una absolut remarcabila.

Mijlocaş central Gabriel Paraschiv

La victoria la scor obţinuta de Oţelul în meciul cu Ceahlaul a contribuit din plin şi Paraschiv. Capitanul galaţenilor a evoluat impecabil şi a marcat un gol.

Mijlocaş stînga Andrei Prepeliţa

Este cu adevarat un cîştig pentru echipa lui Napoli. Evoluţia sa foarte buna a fost încununata cu un gol în poarta Stelei, iar daca şi toţi coechiperii jucau la nivelul lui, Craiova putea spera la mai mult.

Atacant Florin Bratu

În mod cert Giuleştiul îl regreta. Întors „acasa”, Bratu a lovit de doua ori criminal, fara regrete. Antrenorul Marian Rada a recunoscut ca nu a gasit soluţia anihilarii vîrfului dinamovist.

Atacant Dayro Moreno

Nemulţumit de statutul de rezerva, Dayro Moreno vrea sa îi demonstreze lui Lacatuş ca merita sa fie titular. Atunci cînd intra pe teren, atacantul columbian gaseşte breşele în apararile adverse şi marcheaza.